- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowy dekoder w ofercie Orange - Dekoder 4K DUO (DV9651)
Pilot całkiem ok, działanie też nie najgorsze, ale leci do zwrotu. Podobno można zrezygnować do 14 dni przy zakupie online. Niestety brak obsługi HDR10+ i Dolby Vision. Support odpisał że nie planują dorzucać licencji. Także obsługa tych formatów odpada.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy dekoder ma funkcje ustawienia kanałów widocznych tylko z pakietu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mychalnapisał(-a)Czy dekoder ma funkcje ustawienia kanałów widocznych tylko z pakietu?
Można, ustawiasz "Mój pakiet" w Kategorii kanałów
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oj tam czepiasz sie szczegółów, "wypożyczony dekoder do zakupionej usługi multiroom". Tak lepiej?
Porównanie do Apple TV, jest wolniejszy ale nie ma jakiejś zamuły, przełączanie między apkami dość szybkie. Atmos po earc działa bezproblemowo. Gdyby mi obsługiwało wszystkie tryby HDR nawet bym nie myślał o zwrocie, no ale rozmowa z konsultantem rozwiała wątpliwości. Boli brak natywnej aplikacji na apple tv zwłaszcza że w innych krajach gdzie jest orange taka aplikacja jest dostępna. Z apple tv korzysta mój syn, dla mnie ten dekoder też byłby zbędny gdyby istniała aplikacja na webos. Fakt że w porównaniu do mojego TV ten dekoder działa sprawniej. Niestety mój tv ma już swoje lata, zmieniać na nowszy nie mam zamiaru bo dalej jakość obrazu wyrywa z kapci i na rynku nie ma nic co było by warte zmiany. Btw, co do pytania tak, można grupować kanały tv po pakiecie, po kategoriach, jest spora elastyczność w tym temacie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wszystkie tryby są w Apple TV 4K, i szczerze nigdy bym się z niczym na niego nie zamienił.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie czepiam się tylko jestem ciekaw. Ten dekoder to absolutna nowość i praktycznie nic o nim nie wiemy, stąd doceniam każdy okruch informacji, byle była precyzyjna.
Skoro już/jeszcze go masz i możesz równolegle korzystać z apki na TV (czy coś pomieszałem?) to czy możesz potwierdzić, że sygnał do tego dekodera i do apki na TV dochodzi jednocześnie, bez dużej różnicy czasowej?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No właśnie nie moge korzystać z apki na tv 😄 mamy w domu same tv na webos od LG. Dlatego zdecydowałem się na ten dekoder. Najlepsze jest że w salonie nie mogli mi go wydać w żaden sposób. Wróciłem do domu i przez stronę ogarnąłem to w ciągu paru minut i wróciłem do tego samego salonu go odebrać. Jeśli są jakieś pytania to no problem postaram sie odpowiedzieć. Jeśli chcecie żeby sprawdzić coś konkretnego też nie ma problemu. Ja lubię mieć bez kombinacji. Generalnie jakość obrazu itd jest ok. Szkoda że nie chcą wprowadzać dolby vision i hdr10+. Sprzętowo to żaden problem, procesor obsługuje to natywnie. Widocznie szkoda im parę euro na licencje. Nie rozumiem takiej polityki szczególnie że dzisiaj mamy mnóstwo serwisów które oferują różne formaty. Sami oferują usługę z netflixem gdzie mnóstwo filmów jest w formacie dolby vision. Mój tv to model na 2020 rok więc dzisiaj po kolejnych aktualizacjach chodzi po prostu jak wóz z węglem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@miaziolnapisał(-a)Pilot całkiem ok, działanie też nie najgorsze, ale leci do zwrotu. Podobno można zrezygnować do 14 dni przy zakupie online. Niestety brak obsługi HDR10+ i Dolby Vision. Support odpisał że nie planują dorzucać licencji. Także obsługa tych formatów odpada.
Na multiroom nie ma umowy, możesz zrezygnować kiedy chcesz, nie tylko w ciągu 14 dni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
- Następny »