Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę się zalogować na dekoderze

rafal8884
Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy

Mam problem nie mogę się połączyć z tv Orange. Już chyba wszystkiego próbowałem i musiałem zmienić strefę domowa została zmieniona teraz łączy mi się z routerem ale jest test połączenia i powinno być po tym wprowadzenie identyfikatora i kodu poufnego jednak nie ma tego jest tylko kod dla bezpieczeństwa dorosłych. O co chodzi z tym co robię nie tak? Resetowalem już parę naście razy wszystko nic to nie daje ciegle to samo jest. A jak już przejdzie bez wpisywania tych kodów instalacje pokazuje się komunikat brak połączenia sat, gdzie jest to nie możliwe bo antena jest ustawiona odpowiednio. Proszę o pomoc. 

10 ODPOW. 10
ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

Po wpisaniu kodu bezpieczeństwa przechodzisz dalej w ustawieniach, czy na tym się zatrzymuje?

Kod bezpieczeństwa wymyślasz sobie sam.

Jeszcze sprawdziłbym czy kabel łączący dekoder z routerem nie jest wadliwy. Proponuję podłączyć inny i jeszcze raz sprawdzić.

rafal8884

Tak przechodzi dalej w ustawienia mocy oraz jakości sygnału jednak w obu pokazuje 0%. Sprawdzałem tez na kanale 998 i po sprawdzeniu pokazuje mi ze nie mam dostępu do żadnego kanału. Wymyśliłem sobie ten kod bezpieczeństwa i go wpisałem. Ale jak mam wpisać identyfikator oraz kod poufny skoro nie pokazuje żadne okienko do tego by wpisać? sprawdzałem już kabel i jest ok próbowałem się też połączyć bezprzewodowo ta sama sytuacja.

Highlighted
ketrasaArtur

@rafal8884 podajesz, że moc i jakość sygnału pokazuje 0% - czyli jest problem z sygnałem z satelity. Jakiego dekodera używasz? Czy jak teraz byś podłączył dekoder inny niż z Orange, to odbierasz programy, no: TV Polonia, TVP Info (kanały są niekodowane, dlatego te podaję, mogą być inne)?

Jeżeli kanały powyższe odbierasz, to w takim razie możesz mieć uszkodzoną głowicę do odbioru sygnału z satelity w dekoderze Orange.

W tedy proponuję zgłosić uszkodzenie dekodera na BOK i wymienić dekoder na nowy.

rafal8884

Też tak myślałem ale antena była sprawdzana i jest ustawiona dobrze, dekoder Sagemcom WHD 80, tak dokładnie inny dekoder odbiera te kanały bez problemu. Ale dekoder był  wymieniany już raz. W takim razie będę musiał jutro skontaktować się z BOK w tej sprawie.

ketrasaArtur

Znam ten dekoder. Identyczny model był w NC+. Świetnie współpracował ze spliterem Emotikon: Bardzo szczęśliwy To tak na marginesie.

Myślałem, że masz inny, który ma podwójne wejście LBN. Ale w tym przypadku nie ma możliwości pomyłki. Musi być wiec coś nie halo z wejściem LBN i głowicą w dekoderze. Dlatego proponuję wymianę.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

To jest pierwsza instalacja czy kolejna? zakupiłeś niedawno usługę?
rafal8884

To pierwsza instalacja, tak usługę zamówiłem nie dawno jakiś tydzień temu. Czy to ma jakiś znaczenie? 

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Być może nie jest poprawnie aktywowana. Sprawdziłbym czy strefa domowa jest na pewno aktywna w pełni na BOK.
rafal8884

Ta strefę domowa to mam tak jak gdyby na słowo, bo na mój Orange nie pokazuje że jest strefa domowa wyznaczona, a w BOK mówią że jest aktywna tylko że na stronie jest jakiś błąd dlatego nie wyświetla się tam nic.