- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zgłaszam dziś do orange brak tv satelitarnej,jakiś doradca na infolini powiedział mi że jest to spowodowane jakas usterka masowa.Pytanie brzmi czy brak tv satelitarnej może być faktycznie związany z tym problemem??Nie chce mi się w to wierzyć skoro internet jest to i chyba tv powinno działać?A po 2 satelitarna nie bierze sygnału z neta tylko z talerza n dachu.Moze mi ktoś jasno wytłumaczyć o co chodzi???
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Alicja18 powiem tak, gdyby usterka była masowa to byłoby o tym głośno, nie tylko w Orange, również w Canal+ więc to bzdura. Proponuję jeżeli masz możliwość sprawdzić ustawienia anteny, konwenter, kabel koncentryczny, dekoder jeśli jednak nie masz takiej możliwości trzeba wezwać instalatora sat .
Edit.
Mam pytanie, czy występowały u Ciebie opady śniegu? jeśli tak to śnieg zalegający na antenie może powodować zanik sygnału, wypadałoby oczyścić czaszę i konwenter.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie dziala tv satelitarna
@Alicja18 zdarzają się usterki w odbiorze tv sat,. ale najczęściej po stronie klienta. Osobiście to bym sprawdził antenę satelitarną, poziom sygnału, przewody, konwerter ustawienie. W przypadku TV SAT od Orange, net pełni funkcje autoryzacji/aktualizacji przy samym uruchomieniu dekodera. Później sygnał już leci tylko z satelity i internet nie ma żadnego wpływu na działanie TV, można nawet kabelek odłączyć, a TV powinna działać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Alicja18 masz rację. TV sat jest niezależna od internetu w kwestii treści. Nawet jak nie ma netu, to najwyżej nie masz padła informacji czy opisów programu. Jeśli nie resetu jesz dekodwra i nie musi pobierać uprawnień, powinien działać. Ja mam sat i działa
Problem był tylko przy intensywnych opadach bo satelita był niewidoczny. Przestało mocno padać, jest ok
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Alicja18 powiem tak, gdyby usterka była masowa to byłoby o tym głośno, nie tylko w Orange, również w Canal+ więc to bzdura. Proponuję jeżeli masz możliwość sprawdzić ustawienia anteny, konwenter, kabel koncentryczny, dekoder jeśli jednak nie masz takiej możliwości trzeba wezwać instalatora sat .
Edit.
Mam pytanie, czy występowały u Ciebie opady śniegu? jeśli tak to śnieg zalegający na antenie może powodować zanik sygnału, wypadałoby oczyścić czaszę i konwenter.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wszytko jest ok sprawdzałam,padał śnieg ale już stopniał więc powinno być ok a nie jest.Antena na dachu niestety nie wlwze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Alicja18 jakj masz poziom i siłę sygnałh na dekoderze?
Wystarczy, że konwerter jest nie szczelny k nawet po stopionym śniegu nie będzie działała TV SAT. Jeżeli samemu nie poprawi się anteny, to zostaje wezwanie instalatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Alicja18 zrób jak mówi @ketrasaArtur , spróbuj również zresetować dekoder, napisz jaka siła i poziom sygnału. Podpytam jeszcze, czy może dekoder był przestawiany/poruszono kablem? warto sprawdzić czy kabel koncentryczny siedzi sztywno w złączu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Juz działa,jednak warunki pogodowe,a w orange mi wmawiał ze dekoder zepsuty
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Alicja18 czyli mieliśmy wczoraj to samo uszkodzenie masowe... Pogody
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Alicja18 może mieć kabel uszkodzoną izolacje. Jak padał śnieg to dobrze namókł, a teraz wyschło. Jakiego koloru jest kabel będący na zewnątrz, jest biały czy czarny?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »