- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Multiroom - który dekoder wybrać?
Witam,
szykuje się do migracji z VDSL na światłowód. Obecnie mam 2 dekodery, ale zastanawiam się co wybrać do oglądania telewizji. W multiroomie można wybrać aplikację, dekoder 4K (taki mam) lub dekoder 4K Stream. Zastanawiam się między dekoderem lub kupnem przystawki z Android TV i jeżeli będzie źle to działać dobrać dekoder.
Pozdrawiam
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@MarcinKetrzyn ja bym tak właśnie zrobił. Najpierw zweryfikował działanie aplikacji, co oszczędzi prawie 5 zł miesięcznie za wynajem dekodera. Jak nie będziesz zadowolony, zawsze możesz dobrać sprzęt.
Pamiętaj o odpowiedniej wersji Androida na TV, powyżej 10-ki
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam przystawkę z Androidem 10, nawet dwie - Canal + Box 4K, bo potrzebowałem coś z fizycznym portem Ethernet. Jedyny problem to taki, że się wolno się uruchamia, ale chyba i tak duuuużo szybciej niż WHD80 🙂
Z tego co widać na zdjęciu przy wejściu w ofertę do multiroomu jest IWU200
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WHD80 to zabytek.
A co do posiadanej przystawki - sprawdź czy się na niej da zainstalować aplikację Orange TV ze sklepu. Jeśli się nie da zainstalować, to na pewno na niej nie zadziała - przynajmniej będziesz wiedział na czym nie stoisz.
Ogólna oferta ogólną ofertą, ale Orange nazywa dekodery jak chce. Wszystkie mają "dekoder 4k" w nazwie. Trzeba bardzo uważać przy wyborze, jeśli chce się dostać konkretny model. Do niedawna dla nowych i migrujących umów oferowano dekoder Multi 4k jako jedyny możliwy. IWU200 nie był dostępny. Teraz jest, i faktycznie w oficjalnej terminologii on nie ma dodatków do nazwy (to jest "Dekoder 4k").
Zależy na czym ci zależy, każde z rozwiązań ma wady i zalety.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 zabytek, zabytek, ale nie trzeba za niego dopłacać 🙂 Orange TV działa na tej przystawce, mam też Xiaomi to tam jest 9 i nie wyszukuje aplikacji. Będę w tygodniu w salonie to dopytam. Teraz muszę czekać na zmianę adresu aktualnej instalacji VDSL, bo jak kładli nam światłowody to udało się doprosić o położenie drugiego(doprosić to za dużo powiedziane, powiedziałem jaka sytuacja i położyli dwa), a nie mamy podzielonego domu. Adres mam 7, a światłowód można wziąć tylko na 7/1 i 7/2, ale dobrze, że udało się nam to ogarnąć na etapie kopania, bo teraz tylko jeden z nas miałby światłowód
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange TV na apce działa chyba w trybie unicast (co można zauważyć opóźnienie), tak samo jak dekoder 4K Stream, tylko inne dekodery mają multicast (opóźnienie jest minimalne). Wybór jest twój.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie mam sąsiadów, więc nie będę słyszał nic wcześniej, więc dla mnie nie ma różnicy 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 problem się rozwiązał 🙂 dostałem "starą" ofertę przy migracji na światłowód, 2 dekodery IWU200 i dość dobry rabat 🙂
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »