Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jak na dekoderze 4K multi zmienić tryb dźwięku z wielokanałowego na stereo?

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 10
  • 24
  • 0

Nie ma, ale jak wchodzisz do głównego menu np. z jakiejś apki, myślisz że załadowanie tego nie zabiera pamięci? Bo ja uważam, że obciąża i nikomu to nie potrzebne. Lepiej by się za aktualizacje wzięli tak oczywistych rzeczy, które tutaj wymieniliśmy.

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 1256
  • 5126
  • 26

@Pawelonmixnapisał(-a)

Nie ma, ale jak wchodzisz do głównego menu np. z jakiejś apki, myślisz że załadowanie tego nie zabiera pamięci? 

Jeżeli to Android to jest kilka kwestii.

1. Jeżeli apka działa w tle i cały czas coś tam robi jako usłga, to tak masz racje. Zasoby są zużywane.

2. Jeżeli apka działa tylko wtedy, kiedy jest na pierwszym planie, to w chwili kiedy zostaje zminimalizowana, wszystkie jej procesy zastają  zamrożone. Jest trzymana w RAM, ale dopóki pamięć nie jest w 100% zapełniona to bez znaczenia.

3. Kolejny mechanizm, implementacja aplikacji, aby odbierała wiadomości z Centrum Wiadomości Androida. Wtedy API Androida wysyła dane do aplikacji,  które są wyświetlane na ekranie. Ten sposób nie zabiera zasobów, bo to OS tym zarządza, a nie apka.

4. Jest jeszcze wiele innych, ale to takie trzy, główne mechanizmy,

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 10
  • 24
  • 0

Generalnie, dzisiaj do Mnie dzwonił technik i niby zgłosili sprawę informatykom, ciekaw jestem ile im zajmie naprawienie tego hdmi cec oraz co najwazniejsze wykrywania DD w automacie tam gdzie go nie ma 🙂 żeby sie nie okazało że znowu dwa lata minie i nic się nie zmieni 😁