- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak na dekoderze 4K multi zmienić tryb dźwięku z wielokanałowego na stereo?
@kovalskybobi też mam amplituner Pioneer i tam masa ustawień dźwięku, da się ustawić co się chce, fakt ikony na wyświetlaczu małe, ale ja już pamiętam jaka gdzie się wyświetla i intuicyjnie to ustawiam, dekoder więc nie stoi ci przeszkodą, kwestia ustawienia amplitunera tylko 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
OK, ale to jest obejście problemu. I nie na każdym amplitunerze musi być dostępne w wygodny sposób. Na moim ONKYO też jest dostępne wymuszanie stereo, wywoływane jednym przyciskiem na pilocie, więc pewnie bym sobie poradził, ale znacznie bardziej zaawansowany amplituner @nucek999 wydaje się nie mieć tej opcji dostępnej, a przynajmniej nie w łatwy sposób. No i najważniejsze: chyba wszyscy możemy się zgodzić, że to nie powinno tak wyglądać. Być może da się znaleźć obejścia na poszczególnych ampliunerach, ale lepiej byłoby gdyby dekoder przesyłał do KD sygnał audio bez dekodowania czy innych manipulacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam dokładnie ten sam problem. Mimo wyłączenia dźwięku przestrzennego w ustawieniach dekodera sygnał leci dalej na wszystkie głośniki a na amplitunerze odbiera go jako DD+. Gdy wymuszam na amplitunerze tryb stereo w ustawieniach nie ma w ogóle dźwięku. Mieszałem kilka godzin mocno w ustawieniach i w pewnym momencie doszło do takiej sytuacji że amplituner zwariował i sam zmieniał co sekundę sygnał z stereo na DD+ i z powrotem oczywiście na stereo dźwięk zanikał. Więc niestety błąd dekodera. W ostateczności wróciłem do dekodera z Netii/Polsat Box (działa na łączach Orange) a Orange poleciało do sypialni. Same utrapienia z ich sprzętem… poprzedni dekoder nie obsługiwał HDMI- CEC przez co się nie wyłączał ani nie włączał z tv a dodatkowo pilot przy zmianie kanałów zmieniał mi kolory w taśmie led za TV. Do tego nadal brak cofania na wielu kanałach to duży minus.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, odgrzeję troszkę temat minęło sporo czasu a widzę ze wlasciciele wgl nie zalatwili tego tematu, na 4k stream nie bylo tego problemu a techniczni rozkladają ręce a mial byc lepszy dekoder niz 4k stream no i specyfikacje tesh ma lepszą ale czy szybciej śmiga to bym sie kłócił, natomiast z tym dzwiekiem to jest przesada non stop wykrywa dd, a jak to wylacze to jest dobshe ale zas jak wlacze filmy z dd to go nie ma bo jest wylaczony, to nie jest odosobniony mankament tego dekodera, dmi cec tesh nie chodzi, raz chodzi raz nie brak grania w tle np apki foobar, jezeli to flagowiec orange to jak dla mnie porazka totalna
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dlatego ja ten dekoder przerzuciłem do sypialni na telewizor do którego nie jest podpięty żaden amplituner. A do salonu wziąłem z Polsatu Ich dekoder 4K. A z Orange w grudniu prawdopodobnie się rozstanę. Bo nie dość że dekoder porażka to jeszcze ciągłe problemy z zasięgiem. Musze być stale online i czasami w centrum miasta nie działa mi internet mimo 5G czy LTE więc musiałem się ratować drugą kartą z T-Mobile. Jedynie na pochwałę zasługuje światłowód i może jego pozostawienie rozważę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co do ostatniego zdania 100% racji.
W grudniu telewizja aut ( oczekiwania klientów "lądują" w otwartych pomysłach i na tym się najczęściej kończy), z abonamentem telefonicznym się zastanowię, ale tak - światłowód mają b..dobry.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A Ja ich pomęczę zgłosiłem problem do ich informatyków i zastanawiam sie co oni z tym zrobią, dziwi mnie rowniez fakt ze pierwszy post mial miejsce w 2023 roku a mamy 2025rok i oni wgl nic z tym nie zrobili a mysle ze kazdy kto ma kino domowe mial ten problem i zastanawiam sie jak ludzie sobie poradzili z tym przeciez to jest upierdliwe zeby sie przelaczacz dzwiekiem w ich aplikacji.4.99zł jest doplaty miesiecznie za ten dekoder i zastanawiam się za co bo tam jest pare rzeczy ktore nie sa dopracowane, biorac pod uwagę obecna konkurencje to jest nie do pomyslenia zeby taki ****** wypuscic za ktory jest sobie zycza kase
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mnie wystarczył tydzień aby to oddać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Mnie tesh by tyle wystarczylo jakby nie to ze orange dal mi takie warunki na telewizje ze zaden operator nie podskoczy, wynika to z tego ze jestem u nich od poczatku istnienia i wlasciwie to mnie trzyma, a przecież placac za ten dekoder multi 4.99zł wymagamy jako klienci wsparcia technicznego, stad moje zdziwienie ze dwa lata minęło a oni nic nie zrobili w tym temacie i zastanawia mnie fakt co ci ludzie nie widzą, że cos nie halo?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja sobie wymieniłem z powrotem na IWU 200
Korzystałem kiedyś z dekodera Play Boxa ver 2 i byłem mocno zawiedziony stąd taka szybka decyzja.
Zastrzeżenia co do:
- jakości dźwięku i obrazu na kanałach tv
- marny interfejs. Już na Iwu to mega lepiej wygląda
- apki przycinały i to już kompletnie pogrążyło urządzenie.