Iwu 200 zawieszka przy włączaniu

ROZWIĄZANE

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 508
  • 1888
  • 1

Od czasu ponownego uruchomienia dekodera "do fabryki" IWU 200 działa bardzo dobrze.

Błyskawicznie się uruchamia i startuje na ekranie powitalnym z kafelkami.

Faktycznie coś nie tak musiało być z poprzednią aktualizacją.

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 3069
  • 12672
  • 126

@Praziomek to super, że dekoder działa prawidłowo. Czasami tak się dzieje jak aktualizacja nie wgra się prawidłowo to wtedy trzeba wykonać fabryki. Jak będą jakieś problemy po aktualizacji to wykonaj to co pisałem w poście powyżej 🙂

Pozdrawiam 🙂

• 508
  • 1888
  • 1

U was też czasami przy wyłączonym sprzęcie w stanie spoczynku dekoder miga światełkiem jakby się włączał i wyłączał?

Przed chwilą go na tym przyłapałem. Co on wyrabia?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8959
  • 36451
  • 301

U mnie nic nie mruga, nie miałby zresztą skąd wziąć energii na mruganie (bo odpięty od sieci).

• 508
  • 1888
  • 1

Jestem po kontakcie z infolinią. Restowała dekoder i znowu mi się zawiesił.

Mogę wymienić dekoder, jest na to zgoda 

Mam 2 pytania:

- co muszę zwrócić przy wymianie?

- mogę tylko wymienić na IWU 200?

Mają te dekoder jeszcze w Salonach?

- mogę wymienić na Multi? Pytanie czy warto?

Pozdrawiam

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8959
  • 36451
  • 301

Ja bym na twoim miejscu zażyczył sobie wymianę kurierem na taki sam model. Zwrócisz to samo co będzie w paczce. Z multi już miałeś do czynienia i ci się nie podobał. Ale może na tyle go poprawili że teraz będzie lepiej? Nie wiem, bo ja tego dekodera nie mam i nie planuję mieć. Do punktu obsługi bym nie szedł, chyba że bym musiał.

• 508
  • 1888
  • 1

Wymieniłem dekoder. Wszystko ok..poza tym, że jest wygaszona dioda z przodu, ten paseczek.

Pani na infolinii z działu technicznego uznała, że tak może być skoro dekoder pod względem oprogramowania jest Ok.

Mi to nie przeszkadza, im mniej tych świecących diod tym lepiej (mam też Funboxa 6) pod warunkiem, że nie będzie się wieszał 

Zostawić to jak jest?

• 3069
  • 12672
  • 126

Cześć @Praziomek 

Jeśli chodzi o zwrot/wymianę dekodera to możesz zwrócić  sprzęt bezpłatnie w salonie Orange lub kurierem na własny koszt. Spakuj wszystkie urządzenia oraz komponenty w jedną paczkę (nie wymagamy oryginalnego opakowania).

Jeśli zwracasz/wymieniasz urządzenie bezpłatnie w salonie Orange to

1. Zanieś paczkę (nie wymagamy oryginalnego opakowania) do najbliższego salonu Orange. Listę salonów znajdziesz tutaj:Lista salonów

2. Jeżeli sprzęt jest kompletny, otrzymasz potwierdzenie zwrotu urządzeń.

3. Jeżeli sprzęt jest niekompletny, sprzedawca wystawi notę za brakujące elementy.

Jeśli zwracasz dekoder 4K czyli IWU 200 to w opakowaniu musi być:

• zasilacz,
  • pilot,
  • przewód HDMI
  • dekoder IWU 200
  • przewód Ethernet 2m

Jeśli chodzi o pytanie czy musisz wymienić na IWU 200 to są dostępne także dekodery 4K Multi oraz 4K Stream ale one sa oparte na systemie Android. To najlepszym rozwiązaniem jest wymiana na ten sam model czyli IWU 200. Dekoder ten jest najlepszy i najmniej awaryjny. Jeśli chodzi czy mają dekodery IWU 200 w salonach Orange to w tej sprawie jesli wybrałbys wymiane w salonie to musiałbyś zadzwonić do najbliższego salonu i zapytać się czy w salonie jest dostepny taki dekoder. Możesz też wybrac druga opcję czyli poprosić o doradce o wymiane dekodera przesłanie go kurierem na ten sam model czyli IWU 200. Swój dekoder zwracasz wysyłajac paczkę płatnie na swój koszt. Tutaj masz informacje jak zwrócić wybierając opcję kurierem a powyżej ma info co powinno być w paczce jeśli zwracasz dekoder

1. Spakuj sprzęt w jedną paczkę (nie wymagamy oryginalnego opakowania). Umieść na niej swoje dane 

2. Wyślij paczkę na adres:

Zwrot Detaliczny Orange, Ceva Logistics
ul. Południowa 2
05-850 Ołtarzew

z dopiskiem "Zwrot dzierżawionych sprzętów".

Ważne! Paczkę do Orange wysyłasz na własny koszt.

Więcej informacji w tym linku Zwrot urządzeń dla usług stacjonarnych https://www.orange.pl/omnibook/zwrot-urzadzen#

@Praziomek  jeśli chodzi o wygaszoną diodę pasek z przodu dekodera IWU 200 czyli natęzenie swiatła jest niskie wtedy gdy jest wyłączony a gdy jest włączony natęzenie swiatła jest mocne tak jest na moim IWU 200. Jeśłi jest tak u Ciebie to jest wszystko w porzadku 🙂 

Pozdrawiam 🙂

• 508
  • 1888
  • 1

Ja już wymieniłem dekoder.. Ten, który dostałem w zamian ma nieaktywną diodę czuwania. 

Pani z działu technicznego stwierdziła, że to co w środku działa prawidłowo, zatem moje zgłoszenie zostało naprawione.

W sumie nie przeszkadza mi, że nie widzę paseczka.

• 3069
  • 12672
  • 126

@Praziomek o tą diodę bym się nie martwił 😉 Ważne aby dekoder działał bezproblemowo 🙂

Pozdrawiam 🙂