- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem polega na tym, że korzystanie z nagrań multinagrywarki jest niemożliwe wręcz, z racji tego że nagrania odtwarzają się z prędkością 1 klatki na 1-2 sekundy.
Dodatkowo sam dekoder się jakby zamulil, zmiana programów jest zauważalnie wolniejsza , jak i poruszanie się po Menu , wszystko zaczęło się dziać wolniej.
Macie jakiś pomysł na takie objawy ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PARANOJA Jasne, moje przeoczenie. Tym bardziej po "fabryce" sprawdziłbym transfer na kablu do routera. Restart routera też by się zapewne przydał...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
IWU200 zwolnił
@identy_fikator proponuję następujące rozwiązania:
- czy dysk do nagrywania nie jest zapełniony? Jeżeli jest, to warto usunąć z jakieś dwa nagrania.
- spróbuj wyłączyć, nawet z sieci na kilka minut dekoder, a następnie ponownie go włączyć.
- zostaje jeszcze reset dekodera do fabryki, ale jest możliwość stracenia nagrań.
- kontakt z infolinią i ewentualna wymiana dekodera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
IWU200 zwolnił
@identy_fikator Sprawdź połączenie z modemem. Jeśli masz po kablu, sprawdź/podmień przewód. jeśli po wifi, zrób analizę działania wifi. Zainstaluj wifiAnalyzer i zobacz jaki masz zasięg w miejscu dekodera.
Co do nagrywarki @ketrasaArtur dobrze radzi
Doinformuj nas, podpowiemy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
IWU200 zwolnił
Nie wiem za bardzo jak sprawdzić zapełnienie dysku. A może źle się wyraziłem, miałem na myśli nagrania które jakby z automatu nagrywają się na dysk (typu Fakty , filmy itd).
Połączenie jest kablowe , bylo od początku. Tak naprawdę nic się nie działo, stało się to , że tak powiem z dnia na dzień.
Sprawdzę ten reset.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
IWU200 zwolnił
@identy_fikator Ok, odłącz dysk i sprawdź czy sam dekoder po restarcie ruszy żwawiej...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
IWU200 zwolnił
@agat13 multinagrywarka nagrywa treści w chmurze! Do iwu200 nie podlaczysz żadnego zewnętrznego dysku
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
IWU200 zwolnił
@identy_fikator zrób reset do fabryki. Jak to nie pomoże to dzwon na bok i poproś o wymianę dekodera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PARANOJA Jasne, moje przeoczenie. Tym bardziej po "fabryce" sprawdziłbym transfer na kablu do routera. Restart routera też by się zapewne przydał...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
IWU200 zwolnił
Wszystko wróciło do normy. Reset samego dekodera wystarczył by wrócił do normalnych ruchów 😉
Dziękuję za pomoc serdecznie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
IWU200 zwolnił
@identy_fikator Dziękuję i Tobie, bo sięgnąłem wreszcie dogłębnie do instrukcji IWU200...Swoją drogą śmiejemy się z informatyków, że podstawowym działaniem jest "włącz/wyłącz", ale sporo w tym prawdy.
Może trzeba propagować instrukcję, że przywrócenie ustawień fabrycznych nie jest takie straszne jakby się wydawało...
P.S. chłopaki szybciej podpowiedzieli to rozwiązanie niż ja...:)
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »