HDMI CEC

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 424
  • 1538
  • 4

HDMI CEC

Cześć, czy dekoder 4K Multi oraz 4K mają możliwość przełączania kanałów za pomocą pilota od telewizora (przez HDMI CEC/Anynet+)?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1486
  • 5927
  • 57

HDMI CEC

@deest  powinno działać. Zawsze możesz wziąć pierwszy miesiąc na bezterminowej i sobie po próbować.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 ODPOW. 13

• 1486
  • 5927
  • 57

HDMI CEC

Aby włączyć CEC należy wejść do menu:
Ustawienia -> Ustawiania systemowe -> Ustawienia Urządzenia -> Wyświetlacz i dźwięk -> HDMI -> HDMI-CEC

https://www.orange.pl/omnibook/dekoder-4k-multi#scrollNav-2

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35090
  • 293

HDMI CEC

Może tak, może nie. Różnie różniście to działa. Zależy też co jest po drugiej stronie. Ja mam raczej negatywne doświadczenia: Samsung ICU100 (czyli "Dekoder 4k Premium") nie chciał współpracować po Anynet+ ze starszym telewizorem Samsunga.

• 424
  • 1538
  • 4

HDMI CEC

@Glutnapisał(-a)

Aby włączyć CEC należy wejść do menu:
Ustawienia -> Ustawiania systemowe -> Ustawienia Urządzenia -> Wyświetlacz i dźwięk -> HDMI -> HDMI-CEC

https://www.orange.pl/omnibook/dekoder-4k-multi#scrollNav-2

Włączyć HDMI CEC, to ja wiem. Tylko pytam się czy działa przełączanie kanału, bo dekoder mój nie ma czegoś takiego 

• 1486
  • 5927
  • 57

HDMI CEC

@deest  to już zależy od tego czy Twój telewizor jest kompatybilny.

• 424
  • 1538
  • 4

HDMI CEC

@j131napisał(-a)

Może tak, może nie. Różnie różniście to działa. Zależy też co jest po drugiej stronie. Ja mam raczej negatywne doświadczenia: Samsung ICU100 (czyli "Dekoder 4k Premium") nie chciał współpracować po Anynet+ ze starszym telewizorem Samsunga.

Mam nowy telewizor Samsunga, pytam się tylko czy działa przełączanie kanałów, bo w dekoderze lokalnego operatora (który jest w obrazie tragiczny) CEC działa ale nie w pełni, da się wpisywać numery kanałów, ale przełączanie nie działa 

• 424
  • 1538
  • 4

HDMI CEC

@Glutnapisał(-a)

@deest  to już zależy od tego czy Twój telewizor jest kompatybilny.

Telewizor Samsunga z 2024 

• 1486
  • 5927
  • 57

HDMI CEC

@deest  powinno działać. Zawsze możesz wziąć pierwszy miesiąc na bezterminowej i sobie po próbować.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 18
  • 44
  • 0

HDMI CEC

Raczej są z tym problemy.

Apk Orange TV chyba jest apk typowo na urządzenia mobilne.

Ja ma problemy z poprawnym działaniem pilota od TV na androidboxach w tej apk.

Apk orange tv go ma jakiś problem z tłumaczeniem sygnałów CEC bo to pewnie wersja mobilna a nie typowa TV.

Piloty od androidboxa działają normalnie.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35090
  • 293

HDMI CEC

@Tkulisnapisał(-a)

Raczej są z tym problemy.

Apk Orange TV chyba jest apk typowo na urządzenia mobilne.

Ja ma problemy z poprawnym działaniem pilota od TV na androidboxach w tej apk.

Apk orange tv go ma jakiś problem z tłumaczeniem sygnałów CEC bo to pewnie wersja mobilna a nie typowa TV.

Piloty od androidboxa działają normalnie.

Orange TV GO to aplikacja na smartfony i tablety. Nie obsługuje żadnych pilotów, nie da się jej zainstalować na żadnym "androidboxie", jeśli masz na myśli coś pod systemem Android TV.

Orange TV (bez "GO") to aplikacja na telewizory i dekodery androidowe (Android TV >10). Powinna normalnie je obsługiwać.

Dekoder Multi 4k to jeszcze inna, dedykowana tylko dla niego aplikacja. Obsługa CEC w tym dekoderze jest przedmiotem kilku skarg na NO.

Niemiłosiernie mieszasz aplikacje co nie sprzyja czytelności komunikatu i utrudnia sensowne doradzenie rozwiązania.