- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć, czy dekoder 4K Multi oraz 4K mają możliwość przełączania kanałów za pomocą pilota od telewizora (przez HDMI CEC/Anynet+)?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@deest powinno działać. Zawsze możesz wziąć pierwszy miesiąc na bezterminowej i sobie po próbować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
HDMI CEC
Aby włączyć CEC należy wejść do menu:
Ustawienia -> Ustawiania systemowe -> Ustawienia Urządzenia -> Wyświetlacz i dźwięk -> HDMI -> HDMI-CEC
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
HDMI CEC
Może tak, może nie. Różnie różniście to działa. Zależy też co jest po drugiej stronie. Ja mam raczej negatywne doświadczenia: Samsung ICU100 (czyli "Dekoder 4k Premium") nie chciał współpracować po Anynet+ ze starszym telewizorem Samsunga.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
HDMI CEC
@Glutnapisał(-a)Aby włączyć CEC należy wejść do menu:
Ustawienia -> Ustawiania systemowe -> Ustawienia Urządzenia -> Wyświetlacz i dźwięk -> HDMI -> HDMI-CEChttps://www.orange.pl/omnibook/dekoder-4k-multi#scrollNav-2
Włączyć HDMI CEC, to ja wiem. Tylko pytam się czy działa przełączanie kanału, bo dekoder mój nie ma czegoś takiego
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
HDMI CEC
@j131napisał(-a)Może tak, może nie. Różnie różniście to działa. Zależy też co jest po drugiej stronie. Ja mam raczej negatywne doświadczenia: Samsung ICU100 (czyli "Dekoder 4k Premium") nie chciał współpracować po Anynet+ ze starszym telewizorem Samsunga.
Mam nowy telewizor Samsunga, pytam się tylko czy działa przełączanie kanałów, bo w dekoderze lokalnego operatora (który jest w obrazie tragiczny) CEC działa ale nie w pełni, da się wpisywać numery kanałów, ale przełączanie nie działa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
HDMI CEC
Raczej są z tym problemy.
Apk Orange TV chyba jest apk typowo na urządzenia mobilne.
Ja ma problemy z poprawnym działaniem pilota od TV na androidboxach w tej apk.
Apk orange tv go ma jakiś problem z tłumaczeniem sygnałów CEC bo to pewnie wersja mobilna a nie typowa TV.
Piloty od androidboxa działają normalnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
HDMI CEC
@Tkulisnapisał(-a)Raczej są z tym problemy.
Apk Orange TV chyba jest apk typowo na urządzenia mobilne.
Ja ma problemy z poprawnym działaniem pilota od TV na androidboxach w tej apk.
Apk orange tv go ma jakiś problem z tłumaczeniem sygnałów CEC bo to pewnie wersja mobilna a nie typowa TV.
Piloty od androidboxa działają normalnie.
Orange TV GO to aplikacja na smartfony i tablety. Nie obsługuje żadnych pilotów, nie da się jej zainstalować na żadnym "androidboxie", jeśli masz na myśli coś pod systemem Android TV.
Orange TV (bez "GO") to aplikacja na telewizory i dekodery androidowe (Android TV >10). Powinna normalnie je obsługiwać.
Dekoder Multi 4k to jeszcze inna, dedykowana tylko dla niego aplikacja. Obsługa CEC w tym dekoderze jest przedmiotem kilku skarg na NO.
Niemiłosiernie mieszasz aplikacje co nie sprzyja czytelności komunikatu i utrudnia sensowne doradzenie rozwiązania.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »