- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekorder 4K Multi - Znikajace/Brakujace opcje
Czesc,
Mam problem ze znikajacymi opcjami, nie wiem czy wykastrowany zostal przez update, czy ki pieron.
Po kolei co zniknelo ciagu ostatnich 7 miesiecy.
1) Opcja wyboru dzwieku przestrzennego, teraz mam tylko auto lub brak, nie moge wybrac trybu w jakim chce by dzwiek byl "podawany".
2)BRAK- Tryb AUTO HDR - dostosuj do materialu - obecnie dostepny jest tylko ZAWSZE HDR lub ZAWSZE SDR, co daje iluzje wyboru.
3) Najciekawsze, ten android box podaje kazdy sygnal tylko nie sygnal 4k HDR 24hz. 30hz 4K HDR - tak, Fullhd 24hz HDR tak, 60hz hdr 4k - tak. wydaje mi sie ze cos jest namieszne w standardzie koloru/gamucie ale nie jestem w stanie sprawdzic bo ta opcja oczywiscie tez jest niewidoczna.
Da sie jakos do tego dobrac? Kazdy tak ma, czy tylko ja jestem szczesliwcem?
Pzdr
Kuba
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Qbal podaj jaki masz nr softu.
Spróbuj resetu do ustawień początkowych
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie chce mi się teraz przenosić dekodera do KD tylko po to żeby to sprawdzić, ale IIRC ten dekoder w ogóle nigdy nie dostawał sygnału dźwięku wielokanałowego z IP TV. Owszem, w aplikacjach streamingowych dźwięk wielokanałowy był, i działało to bardzo dobrze, ale z IP TV żaden kanał tego nie miał. Może doszli do wniosku że nie ma co mnożyć opcji, skoro i tak nie dajemy sygnału do którego możnaby je zastosować?
A opcje sprawdzę jutro, bo mama już śpi, ale pewnie tu też zniknęły. Cóż, postęp...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wersja 0.34.6_3544
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Qbalnapisał(-a)
Wersja 0.34.6_3544
Jesteś pewien że chodzi od dekoder Stream 4k, czyli DV8555 a nie o dekoder Multi 4k?
U mnie na DV8555 nie ma takich opcji w ogóle. Ani takiej wersji czegokolwiek.
Poniżej zrzuty ekranu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chodzi o dekoder 4kmulti. Ostatnio dołożyli w wyborze kanałów opcję Twój Pakiet, a przy okazji zubożyli go o opisane przez autora opcje.