- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
Dopiero niedawno (2-3 dni) podłączono mi urzadzenia w ramach usługi Orange Love wraz z dekoderem 4K IWU 200. Wszystko śmiga oprócz jednej rzeczy a mianowicie multinagrywarka nie działa. Podczas próby włączenia tej usługi na dekoderze wyskakuje błąd: "Usługa niedostępna za chwilę zostaniesz przekierowany do menu głównego. Sprawdź, czy twój modem jest podłączony do internetu (dioda @świeci się na zielono) Kod błęu: P01" Zazanaczam że dioda pali się na zielono, dekoder ogólnie działa Vod również. Zmieniałem kable sieciowe dekoder FunBox 3, zmieniałem porty, odpaliłem dekoder przez WI-Fi. Brak efektu, co ciekawe w aplikacji "Mój FunBox" dekoder jest oznaczony jako połączenie kablem ethernet nieznane. Ktoś miał taki błąd? Jakieś sugestie?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozwiązane, skoro nie szło od strony dekodera, spróbowałem od strony orange: Pakiety i usługi - Usługa TV usługa dodatkowa multinagrywarka była wyłączona. Musiałem samemu odpalić, choć miało być z automatu włączone.
Dzięki za pomoc 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder Kod Błędu: P01
Możliwe, że zlecenie od instalacji nie jest jeszcze zakończone w systemach Orange i nie chce się aktywować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@LordSylvanus jak połączony jest modem z dekoderem? Patchcordem fabrycznym czy przez sieć LAN?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli masz pakiet Extra masz też Orange TV GO, tam możesz spróbować aktywować. Logujesz się tam ID i PINem do TV z wyciągu do umowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@LordSylvanus Czy były wykonane testy sieci czy po prostu rozszyte i już? Jak wygląda LAN? Puszka że switchem czy kable do dekodera zarabiane na wtyczkach czy gniazda kat 5?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozwiązane, skoro nie szło od strony dekodera, spróbowałem od strony orange: Pakiety i usługi - Usługa TV usługa dodatkowa multinagrywarka była wyłączona. Musiałem samemu odpalić, choć miało być z automatu włączone.
Dzięki za pomoc 😄