- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder ICU-100 - dziwne problemy
OK. Dekoder wymieniony. Na ICU-100. Zobaczymy. Na razie mam wrażenie, że działa sprawniej niż dotychczasowy. Ale może to autosugestia... 😉
Sygnał na kablu CAT6 - jest bezdyskusyjny, tym bardziej, że kabel jest sprawny. Na Wi-Fi, z Funbox 6 oddalonym o 3-4 m (bez przeszkód) - też nie powinno generować problemów.
BTW. Ofkorz nie ma nowych urządzeń, ale teraz dostałem nieco inny. Pojawił się na NO wątek w tej sprawie. Ma matowy / mleczny panel czołowy i to nie jest folia. Po prostu takie tworzywo i rzeczywiście wyświetlacz jest przez to nieco rozmazany,..
Jak to mówią - jeździć, obserowować... 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A ma wejście SAT?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No i kicha...
Znów to samo...
Nie mam kompletnie pomysłu...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mrosi73 zapytam, żeby mieć jasność..zamieniałem dekodery między sobą na testy? Czy z drugim TV dzieje się tak samo? Funbox był resetowany do fabryki?. Gdy się tak dzieje drugi dekoder jest aktywny? Jakie mają adresy IP z FB? Sprawdź w apce MO lub na infolinii status Multiroom u
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mrosi73napisał(-a)No i kicha...
Znów to samo...
Nie mam kompletnie pomysłu...
Spróbuj z IWU 200 może..
Jak będzie podobnie to raczej nie "wina" po stronie dekodera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Błąd o którym wspomniałeś wcześniej, U016, pojawia się u mnie na wyświetlaczu dekodera (bez żadnych konsekwencji), dosłownie na moment, kiedy wyjście HDMI jest przejmowane przez KD. To by sugerowało jakiś ewentualny związek z połączeniem dekoder-TV (chyba że też masz jeszcze coś po drodze na HDMI)... Pamiętam że pisałeś o wykluczaniu kabelka HDMI, ale może warto wrócić do tematu nieco szerzej, wypróbować np. inne gniazdka w TV, inne kabelki, może zamienić dekodery miejscami coby ta problematyczna współpraca TV-dekoder mogła zostać przypisana do określonego elementu pary. Prawdopodobieństwo że wymieniony dekoder ma od razu identyczną awarię jak wymieniany jest znikome, musiałbyś mieć piramidalnego pecha.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poza tym jak to możliwe by wydawali dekodery z taką awaryjnością, tym bardziej jak są z odzysku?
Oni ich nie sprawdzają przed kolejnym wydaniem klientowi?
Jak się naciąłem przy Multi bo mi klatkowało apki, ale to raczej nówka z fabryki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie uda się to, bo w drugim pokoju jest dekoder przymocowany do TV i poprzekładanie to pół dnia roboty... 🙂
Poprosiłem o wizytę technika. Niech pomierzy, bo może coś na drodze z modemu do dekodera. Nie wiem...
@j131 Na tę chwilę podłączyłem dekoder do innego portu. I w TV wylączyłem opcje związane ze sterowaniem via HDMI (CEC i synchronizację zasilania)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mrosi73 nie poddawaj się, na krótko podłącz Icu do drugiego TV bez demontażu drugiego dekodera...
Eth, HDMI i do przodu..dasz radę w imię nauki!!