Nie można wyświetlić tego widżeta.

Dekoder ICU 100 a telewizor Manta

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 72
  • 194
  • 0

Ale jest szansa że taki konwerter pomoże prawda? Jeśli tv ma 1.4 a dekoder 2.2.

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 1062
  • 4409
  • 19

Szansa jest, ale czy pomoże? 200zł to nie jest mało, więc kup przez net. Zawsze będziesz miał prawo zwrotu, bez podania przyczyny.

• 72
  • 194
  • 0

Jeszcze przedzwonię do manty i upewnię się jakie hdcp wspiera ten tv

A tak wgl to jest szansa że telewizor jvc kupiony kilka ładnych lat wcześniej minimum 5 lat może wspierać 2.2 a Manta kupiona później czyli teoretycznie nowszy telewizor wspiera tylko 1.4?

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2767
  • 14649
  • 74

@wasylief nie ma reguły, to zależy od producenta, tanie TV podzespoły mają starej daty, liczą się koszty produkcji, ale kilkuletni JVC też nie będzie miał topowych podzespołów, to chiński producent obecnie i oszczędność na podzespołach, nowinki techniczne to w drogich markach.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2468
  • 11797
  • 100

@wasyliefnapisał(-a)

A tak wgl to jest szansa że telewizor jvc kupiony kilka ładnych lat wcześniej minimum 5 lat może wspierać 2.2 a Manta kupiona później czyli teoretycznie nowszy telewizor wspiera tylko 1.4? 

Podaj model to się sprawdzi.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7038
  • 28876
  • 230

@wasyliefnapisał(-a)

Generalnie dziwne to wszytko i naciągane.

Po postach widać że z jednej strony nie masz oporów przed podjęciem działań technicznych, a z drugiej strony nie za bardzo wiesz co robisz, działasz w dużej mierze po omacku. To jest niestety przepis na długie szukanie oczywistej przyczyny.

Dlatego na Twoim miejscu wezwałbym tego technika o którym wspomniałeś że ci instalował usługę, niech on spróbuje to skonfigurować.

Zdalnie i kolektywnie doszliśmy do konsensusu że to może być wina protokołu DHCP, na co radą może być zastosowanie odpowiednio inteligentnej przejściówki (w praktyce to jest zwykle kabel HDMI "z wkładką"). Ale zwróć uwagę na może. Zaczniesz sam się w to bawić i znowu się okaże że "nie idzie", intuicja podpowiada mi że tak się to skończy.

PS. Od wsparcia Manty powinieneś domagać się jasnego określenia czy TV wspiera protokół HDCP w wersji 2.2: "tak" czy "nie", a nie wyjaśniania dlaczego dekoder taki czy inny z nim nie współpracuje.

• 72
  • 194
  • 0

IMG_1095.jpeg

Wezwanie technika nic nie da bo on się określił że on nie jest w stanie nic zrobić skoro na innym tv ten dekoder działa coś w tym stylu. Nie działam po omacku robię wszystko ze sztuką, wyłączam z gniazda jak trzeba staram się szukać notesu na własną rękę bo Orange uważa że u nich jest ok i tak samo Manta i jedno odsyłają do drugich, problem leży gdzieś, gdzie to pojęcia nie mam bo próbuje na prawdę wszystkiego ostatnią chyba rzeczą którą mogę zrobić to kupienie tego konwertera, reklamacja instalacji wedlug pana z czatu z Orange nic nie da bo wina jest po stronie telewizora, pan na infolinii manty mówi ze to wina dekodera i tak sie kręcę …

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2468
  • 11797
  • 100

@wasyliefJVC ma HDMI 1.4 tak jak Manta więc również nie obsługuje HDCP 2.2. Może klucz Manty jest spalony i dlatego dekoder go odrzuca (https://www.graniteriverlabs.com/en-us/technical-blog/hdcp-1-overview)?

• 72
  • 194
  • 0

A na tym jvc odbieraja kanały 4K. Wiec ja nie wiem co mogę zrobić 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7038
  • 28876
  • 230

@wasyliefnapisał(-a)