Nie można wyświetlić tego widżeta.

Dekoder ICU 100 a telewizor Manta

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 1064
  • 4411
  • 19

To wybierz USB upgrade:)

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 72
  • 196
  • 0

Coś tam poklikałem 😂

image.jpg

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2468
  • 11798
  • 100

@wasyliefLecę po czipsy i soczek...

• 72
  • 196
  • 0

Nic nie dało, wchodząc w USB upgrade mam dwie opcje do wyboru 

image.jpg

• 1064
  • 4411
  • 19

To w końcu udało się zrobić update? Jeżeli nie to wybierz "force upgrade" czyli pewnie update z pendrive. OTA to update bezprzewodowy / internet.

• 72
  • 196
  • 0

Nic nie dało, nadal ta sama wersja oprogramowania.

image.jpg

• 1064
  • 4411
  • 19

Ale to się wgrał soft?

• 72
  • 196
  • 0

Raczej nie bo nie było tego że oprogramowanie się uaktualnia tylko android ale też nic to nie dało najwyraźniej, jutro pracuje. Ale w poniedziałek zadzwonię do manty a potem do technika który mi montował usługę jeśli na infolinii manty mi nie pomogą. 

• 1064
  • 4411
  • 19

Ale na twoim TV jest system Android i to właśnie jest oprogramowanie.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7041
  • 28890
  • 230

Bardzo to wszystko dziwne. Chyba rzeczywiście najlepiej będzie, jeśli wezwiesz pomoc techniczną, @wasylief .

To do czego się ostatecznie skłaniamy w naszych wróżbach (w dużej mierze są to jednak wróżby z fusów), wygląda niezwykle nieprawdopodobnie.

Dlaczego tak uważam? Bo mój TV był wyprodukowany w 2008 roku (model Samsung PS50A551S3R), więc na 100% nic mu nie wiadomo o nowszych wersjach HDCP. Nie jestem pewien czy nawet 1.4 ma zaimplementowane (coś mu tam kiedyś wgrywałem, więc może ma, ale na pewno w zakresie HDCP nie ma nic z dwójką z przodu). Oczywiście nie jest to 4k, ale jak najbardziej FHD, 1080p obsługuje (na 60Hz, albo 50Hz, natywne).

Mimo to najmniejszych problemów nie ma z komunikowaniem się z ICU100 - czy to bezpośrednio przez HDMI czy to pośrednio przez KD.

Wobec tego, jeśli to miałaby być kwestia HDCP, a ta Manta (zgodnie z tym co widać na ekranach) wspiera HDCP 1.4, to niby dlaczego nie może się dogadać z ICU100, który też ten standard obsługuje (inaczej nic by u mnie nie wyświetlił)?

No dobrze, sugerujecie że dla 4k musi być wyższa wersja HDCP. No to może wystarczy w ICU100 ograniczyć rozdzielczość? W menu DCD jest odpowiednia opcja, można wymusić FHD, i niech sobie TV sam upscaling robi - sygnał pomiędzy dekoderem a TV nie będzie szedł wtedy w 4k i kodowanie HDCP nie wymusi(?) wyższej wersji.

Ale generalnie to dla mnie jakieś zupełnie egzotyczne wyjaśnienie, prędzej uwierzę że coś jest zepsute albo jakaś oczywista oczywistość OP umknęła, niż że jest to aż taki badziew, ta Manta, a ICU100 (w końcu Samsung), aż tak durny.