- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder ICU 100 a telewizor Manta
Manta wystawia firmware. https://software.manta.com.pl/?dir=Software/SOFTWARE%20TV
Sprawdź sobie, czy ostatnia wersja jest taka sama jak u Ciebie na TV.
+ Instrukcja. Co prawda od innego modelu, ale zwykle te sposoby są uniwersalne. W najgorszym przypadku TV nie wykryje niczego i po prostu się włączy:
Rozpakować pliki następnie przegrać na pendrive do katalogu głównego.
Wyłączyć telewizor z sieci (wyjąć wtyczkę z kontaktu i poczekać aż zgaśnie dioda).
Podłączyć pendrive do TV.
Włączyć wtyczkę do kontaktu. Poczekać, aktualizacja rozpocznie się automatycznie. Na ekranie telewizora pojawi się okno postępu aktualizacji.
Po osiągnięciu 100% można wyjąć pendrive USB i wyłączyć TV.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zobaczymy co podeślą, ale ten plik muszę rozpakować i na pendrive zgrać? A dalej jak to zrobić żeby zainstalować go?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Właśnie dodałem do swojego postu instrukcje. Odnośnie pendriva to na pewno będzie to FAT32.
+ Często tylko z jednego, konkretnego portu USB trzeba wgrać sofcik.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podłączyłem dekoder pod gniazdo av i o dziwo śmiga ale dźwięku nie ma . Wiadomo jakość słaba. Aktualizacji oprogramowania nie mogę zrobić, rozpakowuje folder, zawartość czyli 7 plików kopiuje na czysty pendrive i jak podłączam pod tv to go wykrywa ale aktualizacja się nie zaczyna, no chyba że mam poczekać dłuższy czas i się samo zacznie ale jak wejdę w dysk h na tv czyli pendrive to żadnych plików nie pokazuje tylko dwa puste foldery
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No to skoro widzisz obraz (mniejsza że bez dźwięku, i tak przecież tak nie chcesz tego zostawić), to możesz wejść w menu serwisowe dekodera wciskając klawisze DCD?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
I co tam widać? Jak jest ustawiona rozdzielczość?
W tym menu masz też możliwość samodzielnego zresetowania dekodera - ewentualnie do rozważenia.
A w menu głównym powinna być gdzieś opcja CEC - możesz ją znaleźć?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odnośnie dźwięku, to tam w menu dekodera trzeba przestawić na analogowy. Ale to tylko ciekawostka, raczej nikt przez AV nie będzie dłużej oglądał.
Odnośnie aktualizacji. Zrobiłeś wszystkie kroki? Pendrive masz na FAT32? Aktualizacja sama się nie zacznie. Zwykle działa to tak, że podczas rozruchu, TV szuka pendriva z softem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wytłumaczysz o co chodzi z tym fat32? Lata kiedy interesowałem się informatyką dawno minęły 😊
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kiedy formatujesz pendrive musisz wybrać system plików FAT32.