- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder 4k Stream czarny obraz po uruchomieniu
Dawno mnie tu nie było, witam wszystkich.
Ostatnimi czasy mam coraz częstrrze problemy: dekoder po uruchomieniu wyświetla wszystkie opisy, mogę zmienić kanał, widzieć jaki wybieram i słyszę dźwięk, ale video nie ma. Dopiero jak przytrzymam przycisk włączenia i kliknę na restart, to po uruchomieniu zaczyna działać. Co ciekawe czasem oglądając twitcha albo netflixa jest podobnie. Co o tym sądzicie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@_dziki_ próbowałeś może restartować dekoder i wymusić pobranie nowego softu?, jeśli to nie zadziała być może problem jest z kablem HDMI lub spróbuj zmienić gniazdo HDMI w telewizorze. Jeśli jednak to wszystko nic nie da to być może potrzebna będzie wymiana dekodera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@_dziki_ jak nie działa od razu, warto wymienić w salonie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wymieniłem dziś w salonie dekoder. Niestety po zaciągnięciu wszystkich aktualizacji już raz mi się tak stało, może to przypadek? Macie jakiś inny pomysł? Sprawdzać na innym tv chyba nie ma sensu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@_dziki_ różne mogą być powody, tak jak pisałem wyżej kabel HDMI, gniazdo HDMI w telewizorze, ustawienia tv, bug w sofcie deka. Jeśli masz możliwość to sprawdź na innym telewizorze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hdmi sprawdzałem, ale sprawdzę jeszcze inny tv, choć to bardzo dziwne, bo na mój chłopski rozum, to jednak to kodek w dekoderze odpowiada za wyświetlanie, a jak się coś wyświetla to powinno być w porządku. Ale pewnie technika nie takie cuda widziała, to sprawdzę i to, dam znać! Chyba, że ktoś miał podobny przypadek i się pochwali na forum ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@_dziki_ Zawsze jest sens sprawdzania. Teraz gro monitorów ma wejście HDMI, więc o sprzęt nietrudno..
Drugi z taką samą wadą to może być i wina serii ( jeśli z tego samego salonu) lub wina odbiornika...Ja bym nie odpuścił.. Przyjeżdżaj, dam Ci minitor na testy 😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jutro przepinam kable i biorę się za dalsze testy @agat13, dziękuje za propozycje. Na razie testuje nowy dekoder, bo wydaje mi się nieco szybszy. Zdaje mi się, że jeszcze mu ramu nie zapchałem wystarczająco 🤣.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@_dziki_ oczywiście czekamy na wyniki testów, dawaj znać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aktualnie sytuacja wygląda następująco. Zmieniłem kabel, podłączyłem do innego telewizora, w dniu dzisiejszym od południa na razie jest wszystko dobrze. Czasem ten problem jednak nie występuje przez kilka dni, więc jeszcze wrócę do Was w tym temacie.
- « Poprzedni
- Następny »