Dekoder 4k Multi - strasznie się tnie interfejs

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 417
  • 1487
  • 1

Ja mam złe doświadczenia z tym dekoderem. Wszystkie aplikacje na nim mi klatkowały 

Technik zaproponował wymianę lub powrót do IWU 200. Wybrałem 2 opcję.

Przy okazji jak z dźwiękiem? Dla mnie był jakiś płaski, brak przestrzenności.

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 20
  • 66
  • 0

@Matt11napisał(-a)

Spokojne poczekaj, mój 4 miesiące chodził na tym 0.39..... i nie miałem żadnych problemów. Jak przełączysz HDMI to reset prądowy tv i dekodera - 15 minut.

Dalej to samo, napiszę jak sprawa się wyjaśni.

• 20
  • 66
  • 0

@Praziomeknapisał(-a)

Ja mam złe doświadczenia z tym dekoderem. Wszystkie aplikacje na nim mi klatkowały 

Technik zaproponował wymianę lub powrót do IWU 200. Wybrałem 2 opcję.

Przy okazji jak z dźwiękiem? Dla mnie był jakiś płaski, brak przestrzenności.

Dekoder śmiga bardzo szybko ale jak jest po prądowym wyłączeniu lub w 1080p. Dźwięk jak dla mnie taki sam jak w horizonie. 

•  

• 20
  • 66
  • 0

@Matt11napisał(-a)

Spokojne poczekaj, mój 4 miesiące chodził na tym 0.39..... i nie miałem żadnych problemów. Jak przełączysz HDMI to reset prądowy tv i dekodera - 15 minut.

Czyli to norma że jakoś losowo są aktualizacje ? Nie od razu przy pierwszym uruchomieniu? Technicy w orange rozkładają ręce jezeli chdzi o aktualizacje , dziwią się że dekoder nie zaktualizował się przy pierwszym uruchomieniu

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35090
  • 293

Aktualizacje nie przychodzą automatycznie na wszystkie urządzenia. Chodzi o logistykę i bezpieczeństwo. Te mechanizmy są tak głęboko zaszyte w systemach operatora, i na tyle niezawodne, że w praktyce raczej nie dobijesz się do nikogo kto mógłby to zmienić indywidualnie dla ciebie. Trzeba czekać.

Odpowiedź techników sugeruje, że "pierwsze uruchomienie" w jakiś sposób priorytetyzuje aktualizację. Nie wydaje mi się żeby to była prawda, ale jeśli chcesz sprawdzić, to po prostu zresetuj dekoder do ustawień domyślnych/fabrycznych, a nuż to wymusi aktualizację. Ja bym jednak cierpliwie czekał.

• 26
  • 116
  • 1

Właśnie jestem po podłączeniu u sąsiada zestawu FB3+4KMulti . Zacząłem od rozdzielenia pasm wi-fi, dekoder połączony przez 5Ghz. Po niecałej godzince zabawy z ustawieniami tv i dekodera wszystko śmiga aż miło popatrzeć. W 4KMulti rozdzielczość ustawiona na automat przy wyłączonych  preferowanych 50hz. Wyłączone podbicie / zresztą sztuczne / HDR i to praktycznie wszystko co dotyczy obrazu. Jest OK bez zwiech i mulenia. Soft 0.39.......

• 20
  • 66
  • 0

To ja mam pecha , na razie poczekam na aktualizację, dzieki za info.

Spróbuję jeszcze wieczorem zmienić włączenie tv i dekodera z jednego przycisku, załączę najpierw tv potem dekoder lub odwrotnie.

Może się wykrzacza jak tv dobiera rozdzielczość.

Jak wlaczenie idzie w parze to chodzi płynnie przez jakieś 2 sekundy potem już tnie. 

• 26
  • 116
  • 1

No właśnie, pogrzebał bym w ustawieniach rozdzielczości tv, Z  tego co wiem Samsung jest specyficzny.