Dekoder 4k Multi - strasznie się tnie interfejs

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 20
  • 66
  • 0

Ok, dziękuję za info

• 20
  • 66
  • 0

1000060824.jpg

•  Problem z dekoderem na razie rozwiązany , jeszcze testuję. Pomogło przestawienie rozdzielczości z trybu AUTO na 1080p na sztywno. .Po zmianie należy wyłączyć i włączyć dekoder, u mnie idzie to w parze z tv, HDMI ARC włączone 
  • W trybie AUTO miałem UHD 60hz.

• 20
  • 66
  • 0

Odebrałem drugi dekoder i problem ten sam, muli i nieaktualizuje się, technicy nie mogą wymusić aktualizacji. Wyglada na to że ta wersja oprogramowania ma takie błędy.

Mam 0.39.6_3822 w obydwu dekoderach.

Obecna jest 5.13.32

Czekam na info od techników

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 26
  • 116
  • 1

A pewien jesteś, że to wina dekodera? Jeśli z drugim jest ta sama sytuacja, to może trzeba wejść również w ustawienia tv / przetwarzanie sygnału przez tv /, sprawdzić kabel HDMI , ewentualnie zmienić wejście i jeśli masz włączony tryb gry, to go wyłączyć.

A dekoder masz podłączony pod HDMI ARC?

• 20
  • 66
  • 0

Pomaga zmiana rozdzielczości w dekoderze na 1080p . Na UHD nie idzie . Kabel jest z drugiego zestawu. Telewizor 2 letni samsung minil led.

Może mają problemy z udostepnieniem aktualizacji.

Tak HDMI ARC

• 26
  • 116
  • 1

To przepnij w HDMI1,2 LUB 3. HDMI ARC służy generalnie do podpięcia urządzeń dźwiękowych typu zestaw kina lub soundbar.

• 20
  • 66
  • 0

Problem jest po stronie dekodera bo po odłączeniu zasilania działa poprawnie. Po wyłaczeniu w tryb czuwania znowu klatkuje.

• 26
  • 116
  • 1

Obstawiam sposób podłączenia i ustawienia tv. Niestety trudno jest pomóc nie mając problemu przed oczami, ale spróbuj zrobić to o czym pisałem wcześniej.

• 20
  • 66
  • 0

@Matt11napisał(-a)

Obstawiam sposób podłączenia i ustawienia tv. Niestety trudno jest pomóc nie mając problemu przed oczami, ale spróbuj zrobić to o czym pisałem wcześniej.

Bardziej mnie martwi ze się nie aktualizuje pewnie to wina oprogramowania. Za chwilę przełaczę na inne HDMI 

• 26
  • 116
  • 1

Spokojne poczekaj, mój 4 miesiące chodził na tym 0.39..... i nie miałem żadnych problemów. Jak przełączysz HDMI to reset prądowy tv i dekodera - 15 minut.