- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder 4k Multi - strasznie się tnie interfejs
Ja mam złe doświadczenia z tym dekoderem. Wszystkie aplikacje na nim mi klatkowały
Technik zaproponował wymianę lub powrót do IWU 200. Wybrałem 2 opcję.
Przy okazji jak z dźwiękiem? Dla mnie był jakiś płaski, brak przestrzenności.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Matt11napisał(-a)Spokojne poczekaj, mój 4 miesiące chodził na tym 0.39..... i nie miałem żadnych problemów. Jak przełączysz HDMI to reset prądowy tv i dekodera - 15 minut.
Dalej to samo, napiszę jak sprawa się wyjaśni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Praziomeknapisał(-a)Ja mam złe doświadczenia z tym dekoderem. Wszystkie aplikacje na nim mi klatkowały
Technik zaproponował wymianę lub powrót do IWU 200. Wybrałem 2 opcję.
Przy okazji jak z dźwiękiem? Dla mnie był jakiś płaski, brak przestrzenności.
Dekoder śmiga bardzo szybko ale jak jest po prądowym wyłączeniu lub w 1080p. Dźwięk jak dla mnie taki sam jak w horizonie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Matt11napisał(-a)Spokojne poczekaj, mój 4 miesiące chodził na tym 0.39..... i nie miałem żadnych problemów. Jak przełączysz HDMI to reset prądowy tv i dekodera - 15 minut.
Czyli to norma że jakoś losowo są aktualizacje ? Nie od razu przy pierwszym uruchomieniu? Technicy w orange rozkładają ręce jezeli chdzi o aktualizacje , dziwią się że dekoder nie zaktualizował się przy pierwszym uruchomieniu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aktualizacje nie przychodzą automatycznie na wszystkie urządzenia. Chodzi o logistykę i bezpieczeństwo. Te mechanizmy są tak głęboko zaszyte w systemach operatora, i na tyle niezawodne, że w praktyce raczej nie dobijesz się do nikogo kto mógłby to zmienić indywidualnie dla ciebie. Trzeba czekać.
Odpowiedź techników sugeruje, że "pierwsze uruchomienie" w jakiś sposób priorytetyzuje aktualizację. Nie wydaje mi się żeby to była prawda, ale jeśli chcesz sprawdzić, to po prostu zresetuj dekoder do ustawień domyślnych/fabrycznych, a nuż to wymusi aktualizację. Ja bym jednak cierpliwie czekał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Właśnie jestem po podłączeniu u sąsiada zestawu FB3+4KMulti . Zacząłem od rozdzielenia pasm wi-fi, dekoder połączony przez 5Ghz. Po niecałej godzince zabawy z ustawieniami tv i dekodera wszystko śmiga aż miło popatrzeć. W 4KMulti rozdzielczość ustawiona na automat przy wyłączonych preferowanych 50hz. Wyłączone podbicie / zresztą sztuczne / HDR i to praktycznie wszystko co dotyczy obrazu. Jest OK bez zwiech i mulenia. Soft 0.39.......
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To ja mam pecha , na razie poczekam na aktualizację, dzieki za info.
Spróbuję jeszcze wieczorem zmienić włączenie tv i dekodera z jednego przycisku, załączę najpierw tv potem dekoder lub odwrotnie.
Może się wykrzacza jak tv dobiera rozdzielczość.
Jak wlaczenie idzie w parze to chodzi płynnie przez jakieś 2 sekundy potem już tnie.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No właśnie, pogrzebał bym w ustawieniach rozdzielczości tv, Z tego co wiem Samsung jest specyficzny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Trochę odkopię temat. Miałem dokładnie ten sam problem, interfejs był dramatycznie powolny, gdzie przy IWU podłączonym do tego samego telewizora (kilkuletni Samsung, 4K) nie było żadnych problemów. Przeniosłem dekoder do drugiego pokoju, gdzie mam starego LG z rozdzielczością 720p - od ponad roku nie mam żadnych problemów z dekoderem.
Gdybam, bo nie znam się, ale może problem jest w jakimś wymuszaniu skalowania interfejsu do wyższych rozdzielczości? A Multi jest zwyczajnie za słaby do Androida i sobie z tym nie radzi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś