- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder 4K Stream - czy obecnie dekoder ma dostęp do Netflixa?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aktualną ofertę cenową dla Ciebie zna tylko BOK. To że komuś innemu coś zaproponowali, nie gwarantuje że Tobie zaproponują to samo. Trzeba się liczyć z kosztami rzędu 20PLN, w sumie za multiroom i dekoder, ale najlepiej wejdź na czat z BOK i zapytaj. Szybciej dostaniesz odpowiedź niż na NO i bardziej miarodajną.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@LARGO zacząłem bardziej wgryzać się w temat i widzę, że dzierżawa + Multiroom to już spore koszty wychodzą. Za każdą aktywną usługę Multiroom pobierana jest opłata 10 zł + koszt dzierżawy dekodera. IWU 200 i ICU 100 to koszt 10 zł, 4K Stream to koszt 20 zł.
Zerknij na temat:
https://nasz.orange.pl/t5/Dekodery-i-inne/Pytanie-dot-ceny-dekoder%C3%B3w/td-p/208289
https://www.orange.pl/omnibook/telewizja-multiroom-podlaczenie-i-konfiguracja
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rzeczywiście długo oczekiwana aplikacja Netfix dla 4K Stream weszła do głównego menu i działa poprawnie. W najbliższym czasie będę testował ją w użyciu codziennym. Póki co mogę potwierdzić poprawne logowanie do serwisu i działanie podstawowych operacji. Transfer do serwerów Netflix z aplikacji to 100% wydajności łącza - w moim przypadku 270 Mb/s po WiFi 6. Nie ma prawa ciąć obrazu, ale zobaczymy w użyciu.
Brawo Orange za tę realizację! Nidy nie próbowałem HBO Go i Prime Video, bo nie mam tam kont. Zdaje się, że te aplikacje były wcześniej dostępne dla 4K Stream bezpośrednio ze sklepu. Tylko ciągle brakowało Netflix-a.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No więc jest błąd w samej aplikacji Netflix. Dzwięk podczas odtwarzania filmu jest na full i reaguje jedynie na wyłączenie pilotem od dekodera przy maksymalnym sciszeniu. Na ekranie głównym Netflix-a reaguje prawidłowo na pilota i reguluje dźwięk. Dla przykładu aplikacja Youtube w identycznej konfiguracji reaguje prawidłowo.
Netflix istnieje do tej pory w dwóch wersjach: inicjalnej: 8.2.4-4032 i poprawce z 10 lutego: 8.3.2-4580
W obu przypadkach jest ten sam objaw. Głośność można regulować jedynie pilotem od telewizora.
Firmware dekodera: 10.2.45. Restarty sprzętowe i programowe wykonane (z wyjątkiem fabrycznego).
Dla mnie ewidentnie to bug w aplikacji Netflix, skoro ujawnia się tylko w jednym z elementów obsługi konkretnej funkcjonalności tej aplikacji.
Mam nadzieję, że nad tym pracują 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Legal7 wyłącz/ wylacz CEC w telewizorze i sprawdź jaki ma to wplyw
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wyłączenie lub włączenie CEC w moim TV niczego nie zmienia. Jedyną aplikacją nie przenoszącą ustawień pilota co do głośności jest Netflix. Orange TV, YouTube działają przecież w tym samym środowisku poprawnie. Być może sam firmware Android TV dla Stream 4K też wymaga równoległej poprawki tak, aby działał właściwie z nową dla niego aplikacją Netflix, ale to już nie mój problem 🙂
- « Poprzedni
- Następny »