Dekoder 4K Multi tworzenie listy ulubionych oraz czy warto zmienić z IWU 200

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 10
  • 0

Witam!

Mam pytanie odnośnie ulubionych na dekoderze 4K multi.

1. Czy jak czytałem w innym wątku dekoder nadal samoczynnie potrafi przełączyć się z listy ulubionych kanałów na wszystkie?

2. Czy przy tworzeniu ulubionych mogę zmienić ich kolejność. Np. jest TVP1, a potem np. TVN, Polsat i dopiero TVP 2.

Obecnie mam dekoder 4K (IWU 200) i tam jak ustawiam by startował jako ulubione to tak jest chyba, że zrobię reset fabryczny. Kolejność też jest taka jak ustaliłem. Nie piszę tu o numeracji od Orange. Ta pozostaje bez zmian, ale mogę tak po układać kanały, że wciskając P+/P- na pilocie po "jedynce" wskakuje np. kanał 46.

Zastanawiam się nad zmianą dekodera bo wolałbym mieć taki z androidem, lecz jeśli mam mieć problemy to zostanę przy IWU 200 albo zrezygnuje z Orange bo mam dostępne też inne korzystne oferty. 

Pozdrawiam.

10 ODPOW. 10

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15689
  • 64654
  • 827

@felis  podstawowe pytanie, kiedy kończy Ci się umowa...w świetle ostatnich doniesień warto się pomęczyć z obecnym dekoderem jeszcze trochę 

• 4
  • 10
  • 0

Umowa kończy się na początku lutego. Więc najpóźniej początkiem stycznia muszę zrezygnować lub przedłużyć. Dlatego nie mogę czekać, na następcę 4K multi.

• 15689
  • 64654
  • 827

@felis  wszystko więc zależy od ofertę, czy możesz zostać przy IWU. Lepsze jest wrogiem dobrego. Androida możesz na sticku do TV podłączyć.

Niedrogo i bez menu startowego operatora 

• 4
  • 10
  • 0

Tak, sądzę że mogę zostać przy IWU. Przynajmniej nikt mi nie mówił na infolinii, że konieczna będzie wymiana. Rzeczywiście dokupię chyba jakieś XIAOMI z androidem, albo przejdę do konkurencji, bo w sumie dają mi ciut lepszą ofertę (Internet 600, zamiast 300), tylko nie chce mi się przenosić usług i numeru telefonu. 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 3036
  • 13164
  • 77

Xiaomi fajnie działa z tą apka. Zwłaszcza wersja z USB, do którego można podłączyć kartę sieciową (LAN).

• 15689
  • 64654
  • 827

@felis  już napisałem, że lepsze znane niż...to jednak moje zdanie.

Decydujesz i tak Ty, ale decydującym aspektem  jest to, czyja jest sieć FTTH na której pracują teraz Twoje usługi i jak możesz zrobić migrację 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8803
  • 35745
  • 298

@felisnapisał(-a)

Tak, sądzę że mogę zostać przy IWU. Przynajmniej nikt mi nie mówił na infolinii, że konieczna będzie wymiana. Rzeczywiście dokupię chyba jakieś XIAOMI z androidem, albo przejdę do konkurencji, bo w sumie dają mi ciut lepszą ofertę (Internet 600, zamiast 300), tylko nie chce mi się przenosić usług i numeru telefonu. 

Dekoder to tylko jeden aspekt.

Przy przedłużeniu pakietu Love możesz zarówno pozostać przy IWU200 jak i wymienić na Multi. 

Przy zmianie na Start/Extra TV musisz wymienić na Multi, ewentualnie na inny IWU200 (starego raczej nie pozwolą ci zatrzymać), możesz też nie brać w ogóle dekodera, i zainstalować apkę na Android TV (i oglądać na własnym sprzęcie).

Interfejs wszystkich rozwiązań androidowych jest podobny.

Zakresy kanałów i ceny obu ofert różnią się.

W nowej ofercie TV nie można mieć w pakiecie telefonu VoIP.

W Love nie można mieć dostępu do apki - tylko dekodery wchodzą w grę, w tym dekoder ICU100 (z nagrywarką), ale tylko jeśli już taki masz, o dołożenie go do zestawu może być trudno a w nowej ofercie jest to zupełnie niemożliwe.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 131
  • 396
  • 3

@j131 u mnie przy migracji z VDSL na światłowód został mi IWU200 ze starej umowy, do multiroomu dostałem  nowy, bo mialem jeszcze WHD80

(ale ja zostałem na "starym" światłowodzie, może dlatego) 

• 4
  • 10
  • 0

Czyja jest sieć FTTH nie mam pojęcia i nie wiem ja sprawdzić. Ale po tym co zostało napisane w tym wątku widzę, że przejście na dekoder 4K multi nie ma sensu. Pozostanę więc w Orange na starych zasadach lub zmienię operatora bo jak pisałem mam inną ciut lepszą ofertę w tej samej cenie.