- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder 4K Multi - regulacja głośności HDMI-CEC
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jestem tu nowy i jeszcze nie za bardzo ogarniam tajników forum i skrótów myślowych innych użytkowników forum 😎 I widzę że albo ja tylko mam problem z tym super dekoderkiem albo reszta używa piloty uniwersalne. Dla mnie AMA to czarna magia 🤓
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak widać minął miesiąc i ani serwis techniczny Orange ani forumowicze nie dostarczyli odpowiedzi na rozwiązanie tego dość wkurzającego problemu. Można wywnioskować, że pilot Orange idzie do kosza, i korzysta się z innych opcji, albo od TV albo uniwersalnych. Śledząc tematy forum widać również, że dotyka go nie tylko 4K Multi ale i poprzednie dekodery Orange. Trochę to źle świadczy o Orange i francuskiej cudownej technologii , gdyż inni providerzy nie mają z HDMI-CEC żadnych problemów.
Tu przykład,że problem jest nie do ogarnięcia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Osobiście nie używam CEC. Zdecydowałem się na wariant z pięcioma pilotami bo tylko to daje mi dostęp do wszystkich funkcjonalności których potrzebuje na co dzień. Uważam, że można się do tego przyzwyczaić. Natomiast nie jest też prawdą, że CEC nie działa "wszystkim", w niektórych konfiguracjach sprzętowych raportowano na NO poprawne działanie. Widocznie akurat w twoim układzie nie działa wystarczająco dobrze. Na szybką reakcję wsparcia technicznego Orange bym nie liczył, ale ponieważ podałeś specyfikację sprzętu to może śledzące to forum duszki doniosą komu trzeba i kiedyś ktoś to poprawi. Może. A może nie. Nic więcej jako forumowicze zrobić nie możemy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@JinXnapisał(-a)Jestem tu nowy i jeszcze nie za bardzo ogarniam tajników forum i skrótów myślowych innych użytkowników forum 😎 I widzę że albo ja tylko mam problem z tym super dekoderkiem albo reszta używa piloty uniwersalne. Dla mnie AMA to czarna magia 🤓
Pilot uniwersalny rozwiązuje takie problemy, tylko z tych droższych, wtedy ogarniesz cały sprzęt jednym pilotem, mam sterowanie po HDMI, ale preferuje pilota uniwersalnego 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131- w żadnym razie nie mam pretensji do naszych forumowiczów, tym bardziej nie wymagałem od nich rozwiązania problemu. Liczyłem tylko na więcej informacji u kogo poprawnie działa, a u kogo nie. Wystarczyłaby tylko lakoniczna informacja, bo tak do końca nie wiem, czy zwyczajnie mam pecha, czy ma go tylko kilka osób. Gdyby była wiedza o globalnym problemie 😁, inaczej by się gadało przy składaniu reklamacji.
Zdaje sobie sprawę, że cyfrowe połączenia między odmiennymi technologiami to trudna sprawa, jednak dla takiej potęgi jak Orange, nie powinno być przecież większym problemem.
@IreneuszCD -miałem uniwersalnego pilota Logitech Harmony Elite, jednakże pomimo jego wielu zalet, od wielu lat nie wspierał on już najnowszych sprzętów, m.in. takich jak najnowsze dekodery. Siedzę na sprzęcie Apple, m.in MacBook, i tam całkowicie zaprzestano aplikacji Harmony do pilotów Logitecha. Wsparcie skończyło się. Nie da się go konfigurować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1