Czy do dekodera WHD 80 musi być dedykowany dysk?

ROZWIĄZANE

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 5
  • 11
  • 0

U mnie kanały które zastąpiły mtv TV , Plus ten LN Pixel TV i w Filmax Cafe HD nie będę tego widział Bo nie mam z tego w pakiecie mam pakiet niżej niż te kanały , a co do 344 TVC Reality HD Jak na razie ten kanał dla mnie średni 77 TV Plus jakieś śmieszne filmiki , to coś podobnego jest na Comedy Channel Extra HD czyli jakbyście przenieśli YouTube dla telewizję ale nie możesz se tego przełączyć i wybrać inny , co do Eurosport 3 fajnie jakby weszło , i takie pytanie poza omawianymi kanałami dla mnie by było dobrze jak by jeszcze powstał TVP Sport 2 bo niestety dużo rzeczy trzeba oglądać w internecie a nie wszyscy mają dostęp do aplikacji , i moje pytanie ostatnie na koniec chodzi o dysk twardy Czy macie jakiś sposób żeby dysk zewnętrzny podłączyć pod dekoder Czy trzeba jednak kupować dedykowany dysk Pozdrawiam serdecznie. PS ale muszę przyznać zmiany w Orange TV na koniec i początek roku za bardzo duży plus.

*Post wydzieliłem z tematu "Lista Kanałów Orange IPTV" - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2344
  • 7100
  • 228

Nie dokupisz dedykowanego dysku do tego dekodera. One są wycofywane.
Możesz wymienić go na IWU200 i będziesz mógł korzystać z multinagrywarki.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2344
  • 7100
  • 228

Nie dokupisz dedykowanego dysku do tego dekodera. One są wycofywane.
Możesz wymienić go na IWU200 i będziesz mógł korzystać z multinagrywarki.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8937
  • 36347
  • 301

Orange wycofuje się ze wspierania nagrywania na dysku lokalnym. Nic na to nie możesz poradzić. Gdybyś miał nowszy ICU100, to owszem mógłbyś wymienić w nim dysk zewnętrzny, bo to zwykłe USB3, ale w innych dekoderach albo dysku nie ma jak podłaczyć, albo nie są wspierane normalne dyski, albo w ogóle nagrywanie jest zablokowane. A ICU100 też już raczej nie dostaniesz (możesz oczywiście próbować, przy przedłużeniach umowy pozwalają go zatrzymać).

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15722
  • 64913
  • 830

@djhoker  ten dekoder miał specyficzny dysk dedykowany. Inne nie zadziałają. Kiedyś znalazłem taki na portalu aukcyjnym i zakup takiego sprzętu jest legalny. Co do działania tak leciwego nawet zakupionego we własnym zakresie miałbym wątpliwości.

Kiedyś robiłem testy z samą obudową i innymi dyskami z rynku, ale też nie chciało prawidłowo działać...

Poza tym dekoder już wychodzi. użycia Isla nagrywania warto się przesiąść na ICU100

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 327
  • 1432
  • 34

Warto poszukać w serwisach aukcyjnych, pewnie coś się znajdzie. Ze względu na wiek sprzętów i ryzyko uszkodzeń warto zamówić od firmy/komisu, abyś w razie czego miał możliwość zwrotu.

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 3064
  • 12654
  • 126

Cześć @djhoker 

Jeśli chodzi o kupno dedykowanego dysku do WHD 80 to niestety ale nie kupisz już takiego dysku 😞 Dekoder WHD 80 powoli jest wycofywany z oferty Orange TV. Ostatnio z tego dekodera została wycofana usługa Wideo na życzenie VOD. Informacje o tym masz w tym linku Wyłączamy usługę "Wideo na życzenie" na dekoderach starszego typu https://www.orange.pl/omnibook/wylaczamy-usluge-wideo-na-zyczenie-na-dekoderach-starszego-typu#

Szkoda że ten dekoder powoli jest wycofywany z oferty Orange TV 😞 Ja równiez go posiadam i działa bardzo dobrze. Jeśli miałbym Ci polecić jakiś dekoder to mogę z czystym sumieniem polecić Ci dekoder IWU 200 (dekoder 4K). Równiez posiadam go u siebie i działa rewelacyjnie. IWU 200 (dekoder 4K) posiada bardzo dobrą usługę jak Mulinagrywarkę. Jest to usługa  w ramach której na wybranych kanałach oraz programach telewizyjnych możesz:

• Odtworzyć program od początku - uruchomisz oglądany program np. serial trwający już 20 min. od początku
  • Oglądać programy wyemitowane nawet 7 dni wcześniej – odtworzysz program, którego emisja odbyła się np. 2 dni temu
  • Nagrywać wiele programów jednocześnie – możesz nagrywać dowolną liczbę programów jednocześnie bez obciążania swojego łącza internetowego
  • Nagrywać serie – możesz zlecić nagrywanie serii odcinków, system będzie zlecał nagranie kolejnych odcinków automatycznie
  • Multinagrywarka pozwala na nagrywanie dowolnej liczby programów bez limitu przestrzeni.
  • Nagrane programy będą dostępne przez 30 dni, po tym czasie będą automatycznie kasowane.
  • Multinagrywarka nie wymaga podłączenia dysku USB do dekodera
  • Listę dostępnych kanałów dla Multinagrywarki znajdziesz w tym linku a samym dole jest lista kanłów dostępnych w mulinagrywarce https://www.orange.pl/view/multinagrywarka 

Więcej informacji o Multinagrywarce znajdziesz pod tym linkiem https://www.orange.pl/omnibook/multinagrywarka# 

Pozdrawiam 🙂