Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak obrazu na kilku kanałach na IWU 200 - czy można z tego powodu wymienić na 4K Multi?

ROZWIĄZANE
Anonim

Nie dotyczy

Brak obrazu na kilku kanałach na IWU 200 - czy można z tego powodu wymienić na 4K Multi?

Oczekuję od Orange aby też w pełni dobrze działała usługa. 

Jestem cierpliwy, czekam aż to naprawią..

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14227
  • 58487
  • 707

@AnonimDopytam jeszcze o jakiej naprawie oprogramowania myślisz? Jest coś, co dodatkowo nie działa, a o tym nie wiemy? Tylko u Ciebie to występuje i nie było takich samych opinii/tematów na forum?

Zdradź nam kilka szczegółów bo sam opis "nie działa" tylko pobudza naszą ciekawość

Anonim

Nie dotyczy

Podczas przełączania między kanałami jest ciemny ekran. Ewidentnie jest to do poprawy.

Kilka lat temu, gdy miałem ICU 100 wszystko pięknie tam chodziło. 

IWU 200 wybrałem bo posiada HDR. Poza tym jest OK.

• 14227
  • 58487
  • 707

@AnonimRozumiem, jeśli jest ok jako dekoder, to niestety wypada czekać na naprawę oprogramowania. Pamiętaj jednak, że jakby co, wymienić zawsze możesz na inny typ dekodera w ramach reklamacji (skoro nie działa , to zasadnej )

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2305
  • 8737
  • 33

@Anonimnapisał(-a)

ale zgłaszałeś to do BOK? Bo wpis na forum nie ma mocy reklamacyjnej.

Anonim

Nie dotyczy

@pirenejnapisał(-a)

@Anonimnapisał(-a)

ale zgłaszałeś to do BOK? Bo wpis na forum nie ma mocy reklamacyjnej.

Dekoder został zewnętrznie zresetowany. Nadal czarny ekran. Zostało to uznane za usterkę na serwerze. Realizacja do 36 godzin. Ma przyjść sms z potwierdzeniem naprawy.. Zobaczymy.

"Dziękujemy za zgłoszenie. Zrealizujemy je do 36h. Przepraszamy za utrudnienia. Po naprawie wyślemy SMS. Pozdrawiamy, Orange. Nr zgłoszenia ///"

Anonim

Nie dotyczy

Zadzwonił jakiś gościu, który miał przesłać uprawnienia na dekoder.

Między czasie sms o zamknięciu reklamacji a sytuacja jest taka sama jak wczoraj. Znowu dekoder był resetowany. 

Przełączając kanały góra-dół czarny obraz i szarpany dźwięk.

Co  tym fantem dalej zrobić?

• 14227
  • 58487
  • 707

@AnonimSiła wyższa, nic nie zrobisz. Zastosuj tryb alternatywny i czekaj na rozwiązanie problemu przez operatora. Jeśli brak Ci tych kanałów-wymień dekoder na inny typ. Nic więcej nie wymyślisz...

Anonim

Nie dotyczy

Zgłosiłem tą sytuację tym razem telefonicznie do Działu Technicznego. Podobno, że mają nad tym pracować i przyjrzeć się co się dzieje..

Co ciekawe, podobno  że raczej nie mają takich zgłoszeń. Mój dekoder był przywracany do ustawień fabrycznych i dla nich to trochę zaskakująca sytuacja twierdzą, że  powinien obraz od razu wskakiwać przełączając góra-dół. A nie że wczytuję nr z pilota a potem wszystko jest ok i normalnie można przełączać bez oglądania czarnego ekranu.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2305
  • 8737
  • 33

po wczytaniu nr z pilota też potrafi się zdarzyć. Męczyłem dziś podgląd tcpdumpem. Strumień leci tak samo, czy to po dobrym przełączeniu, czy na czarny ekran. Dekoder potwierdza cyklicznie żądania zainteresowania kanałem multikastowym (inaczej strumień by ustał). Przy czarnym ekranie dźwięk pętli na buforze audio dekodera z ostatnich sekund tego, co dekoder zgromadził przed przełączeniem.