Brak listy ulubionych kanałów w dekoderze 4K multi

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 22
  • 71
  • 1

Witam, pytanie z dzisiaj bo wczoraj jeszcze wszystko było ok, nie wiem czy była jakaś aktualka w dekoderze 4K multi? zniknęła mi lista kanałów z ulubionych, dzięki za odpowiedź i pozdrawiam

* W temacie doprecyzowałem tytuł - Wiktor

8 ODPOW. 8

• 22
  • 71
  • 1

Temat do zamknięcia, przy dodawaniu kanału do ulubionych od razu wskoczyła stara lista, jednym słowem porażka ten dekoder, ciągle zamula itd…nie wiem czy można go wymienić na coś innego🤦

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10060
  • 42352
  • 349

Można wymienić, ale na co można to musisz w BOK zapytać, bo matryca wymian jest do każdego typu umowy inna.
Kto pyta nie błądzi.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16318
  • 68296
  • 881

@Pitek1979  Twoje działanie było prawidłowe. Aktualizacja nie powinna usuwać listy ulubionych kanałów. Może je ukryć i wtedy próba dodania jednego kanału powinna listę przywrócić, co potwierdziłeś swoim działaniem.

Może nie jest to prawidłowe, ale tak to działa 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 361
  • 1345
  • 8

U mnie jest tak że ja niedawno robiłem aktualizację ulubionych, czyli dodałem jakieś kanały i usunąłem inne. Robiłem to na aplikacji Orange TV. Dzisiaj sprawdziłem czy taka sama lista ulubionych jest na 4K Multi. Jest identyczna. Nigdy nie znika. Co najwyżej może czasem przerzucić na wszystkie jak się jakiś kanał kliknie z innej pozycji.Tak więc na boxie Google TV Streamer na apce Orange TV i na dekoderze 4K Multi lista kanałów ulubionych jest identyczna i nigdy nie znika.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10060
  • 42352
  • 349

Wszystko się zgadza: lista ulubionych nie jest właściwością dekodera/apki tylko konta i na koncie jest przechowywana. Jako taka powinna "przeżywać" nawet wymianę dekodera na inny czy reset dekodera do ustawień fabrycznych. Jest też dzielona z apką TV GO.
Tak jest w obu typach umów: zarówno Love jak i Start.
Nieregularności w obsłudze "listy ulubionych" na konkretnym egzemplarzu sprzętu świadczą o niedomaganiu tego sprzętu albo raczej o jakimś (zapewne chwilowym) problemie z łącznością. Oczywiście "poprawki" oprogramowania też mogą bruździć, ale to mniej prawdopodobne.

• 22
  • 71
  • 1

No tu się nie zgodzę akurat że nie znika bo znikła 😆 i dopiero po ponownej próbie dodania kanału do listy to wróciła, także …

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16318
  • 68296
  • 881

@Pitek1979  po aktualizacja, a wiem, że idą takowe, dekoder po prostu nie odświeżył tej listy. Wymyśliłeś to próbą dopisania ponownego jakiegoś już zapisanego na Twoim koncie kanału i ruszyło. Tak ja to na mój rozum widzę 

• 22
  • 71
  • 1

Rozumie że wymusiłem a nie wymyśliłem 😆 i tu się zgodzę że raczej tak było 👍 a uruchamiałem go kilkukrotnie nawet z prądu wyłączałem i nie ruszyło , dopiero po próbie dodania jest wszystko ok i nie zmienia to faktu że jednak zamula dalej  co jakiś czas 😩