- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
4K multi niska jakość obrazu
Tutaj obiecane filmiki prezentujące czcionki na kanale tvn24, niestety jeden filmik wrzucił mi się z powodu proporcji jako short:
https://youtu.be/kjRYyfRROxw
https://www.youtube.com/shorts/8RESn3t6Klc
poniżej 3 zdjęcia, które akurat zrobiłem w tamtym czasie to są już efekty po tuningu, czyli dopasowanie wyświetlanych klatek, wyłączenie totalnie wszystkich ulepszaczy w tv. Mimo, że obraz u poprzedniego dostawcy miał wszystko włączone i nigdy nie było problemu. Także tyle z mojej strony, pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wszystko na tym samym tvn24, kanał to był 22 jak dobrze pamiętam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Trochę jakość ucierpiała na youtube, czcionka faluje, literki się zniekształcają, bardzo ciężko oglądało się tekst, który przesuwając się zachowuje się w ten sposób.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
OK, już widzę. Na telefonie nie dało się ocenić, na komputerze widzę (chodzi o zawartość filmików).
No więc (nie denerwuj się): u mnie tak nie faluje. Szlag by mnie trafił gdyby tak było więc cie rozumiem. Ale co do przyczyny tego stanu rzeczy nie podejrzewam w ogóle sygnału. Wydaje mi się, że nie ma opcji skopania sygnału w ten sposób. Gdyby strumień UDP nie docierał w komplecie, to pasek by się zacinał, cały obraz by się rozpadał na piksele, ale nic by regularnie nie falowało. To raczej wygląda na problem z rozdzielczością, tak jakby TV z dekoderem się nie dogadały po HDMI. Stawiałbym na problem po stronie oprogramowania dekodera.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »