Nie można wyświetlić tego widżeta.

Mój Funbox - zarządzanie wifi

Zespół Nasz Orange
  • 40
  • 266
  • 0

Pytanie od pracownika w związku z akcją opisaną tutaj.

Czy chciałbyś mieć możliwość zarządzania swoim wifi (hasło, podłączone urządzenia) poprzez aplikację Mój Orange? Czy korzystasz w ogóle z takich funkcji np poprzez Mój Funbox albo poprzez stronę konfiguracji modemu?

18 ODPOW. 18

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19952
  • 57669
  • 784

Orange nie chce uruchomić światłowodu w mojej lokalizacji, więc nie modę się wypowiedzieć co do możliwości aplikacji. Może to być dobrym rozwiązaniem dla klientów posiadających internet w Orange.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2318
  • 11064
  • 92

IMHO zarządzanie przez stronę konfiguracyjną routera jest wystarczające. Aplikacja Mój FunBox jest miłym dodatkiem dla mniej doświadczonych użytkowników.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29508
  • 271

Nie rozumiem po co chcielibyście zaaplikować funkcje z MF do MO, chyba że apka MF miałaby zostać wchłonięta przez apkę MO to wtedy miałoby to jakiś sens.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14444
  • 59324
  • 723

Tak i diagnostykę wszelaką

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2344
  • 8922
  • 33

a czym tu "zarządzać". Ustawić raz i zapomnieć, a nie "zarządzać" w nieskończoność.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29508
  • 271

Dopiszę że oczywiście korzystam z apki MF i strony konfiguracyjnej modemu, ale dopytuję jeszcze raz po co chcecie aplikować te funkcje do apki MO...🤔

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2344
  • 8922
  • 33

oni chcą zrobić dwa w jednym. Ale będzie jazda.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6630
  • 27198
  • 217

@Info_NaszOrangenapisał(-a)

Pytanie od pracownika w związku z akcją opisaną tutaj.

Czy chciałbyś mieć możliwość zarządzania swoim wifi (hasło, podłączone urządzenia) poprzez aplikację Mój Orange? Czy korzystasz w ogóle z takich funkcji np poprzez Mój Funbox albo poprzez stronę konfiguracji modemu?

Absolutnie nie dawajcie aplikacji MO takiej funkcjonalności, chyba że jesteście masochistami. Jeśli taka funkcjonalność zostanie wdrożona, natychmiast zacznę intensywne poszukiwania oferty konkurencyjnej.

Sama aplikacja jest tragiczna, omijam ją szerokim łukiem, a gdyby jeszcze miała grzebać w ustawieniach modemu, to by znaczyło że można się do niego łatwiej włamać z internetu.

Konfigurację rutera robię zawsze przez jego stronę www w sieci lokalnej i to w zupełności wystarcza. Nie ma tam zresztą czego specjalnie konfigurować - raz się ustawia i można zapomnieć (nie żeby jakieś bogactwo ustawień było). Wodotryski typu wspomniane "podłaczone urządzenia" służą wyłącznie wzbudzaniu paniki wśród co bardziej wrażliwych klientów ponieważ często prezentują bzdury.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1872
  • 8172
  • 69

Jestem na tak. Nie każdy potrafi skonfigurować zdalny dostęp Funboxa. I dodatkowo - magentowy sprzęt zarządza się właśnie z poziomu aplikacji.