- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wcześniejsze przedłużenie umowy
Witam, moja umowa kończy się dopiero w czerwcu 2017 roku, jednak jestem już teraz zainteresowany jej przedłużeniem przez internet. Konkretnie zwróciłem uwagę na ofertę smart plan lte na raty, która po wliczeniu rabatów wyniesie 34,99 (wcześniej 65,98) + 10 zł za telefon. Do tej pory korzystam ze smart planu mix II 54,99. Wygląda więc na to, że będę płacić mniej. I tu nasuwa się moje pytanie. Czy jest to w ogóle możliwe? Nie chcę bowiem wplątać się w coś co później przyniesie mi spore wydatki. Pozdrawiam. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie ma takiej możliwości, okres umowy i zobowiązania to "rzeczy" święte, można migrować, ale na wyższe zobowiązania, w dół się tego nie da robić 🙂 Nie byłoby to oplacalne dla operatora, pomyśl tak logicznie. Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Myślę logicznie, stąd moje pytanie. Ponieważ nigdzie nie mam napisane, iż taka opcja jest niemożliwa. Mogę normalnie wybrać ten plan taryfowy, a informacji o tym, że ta oferta jest dla mnie niedostępna (ponieważ jest zbyt niska) nigdzie nie widzę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie anulujesz tamtej umowy oraz nie przemigrujesz do nowej taryfy, chyba że zapłacisz karę umowną za zerwanie umowy. Tyle w temacie. Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prawdopodobnie zmiana na niższy Plan sie nie powiedzie. Także nie polecam zmiany taryfy na niższy abonament.
Tobie chodzi o przedłużenie umowy, dlatego myślę, że jeśli masz dostęp do przedłużenia to sam wybierasz jaki abonament.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pamiętaj tylko, że nowe warunki, rabaty i raty masz na 24 okresy rozliczeniowe. I to wejdzie już teraz z nowym okresem rozliczeniowym po zarejestrowaniu podpisania aneksu.
Na koniec umowy nie będziesz miał już rat, ale również niektórych rabatów.
A nie masz pewności, że za 2 lata też wcześniej uda Ci się przedłużyć umowę.