Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

rozmowy zagraniczne

ROZWIĄZANE
sqiller
Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
Solved!

rozmowy zagraniczne

Witam, posiadam usluge smart plan dzieki ktorej mam nielimitowane rozmowy i smsy do wszystkich sieci.  Czy to jest normalne ze mimo tego ze mam taka usługe to płace 2.5zl za min rozmowy na holenderski numer komurkowy? Bo bedac w holandi czesto dzwonilem na ten numer i nie generowało to zadnych dodatkowych kosztów, a ttu nagle bedac w polsce musze zapłcic 1200zł. A jeszcze niedawno dostalem smsa ze mam  bezpłatne rozmowy i smsy w roamingu UE (strefa 1 i do PL).

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji
Solution

rozmowy zagraniczne

Tak, jest to poprawne. Zgodnie z smsem bezpłatne są usługi w roamingu. Jeśli jesteś w Polsce nie korzystasz z roamingu.

Jeśli jesteś w Polsce i dzwonisz na zagraniczny numer, jest to połączenie międzynarodowe. Wg cennika połączenie międzynarodowe na holenderską komórkę kosztuje 2,50 zł za minutę.

Jeśli jesteś w Holandii, korzystasz z roamingu - wtedy masz to rozliczane jak w abonamencie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 ODPOW. 8
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji
Solution

rozmowy zagraniczne

Tak, jest to poprawne. Zgodnie z smsem bezpłatne są usługi w roamingu. Jeśli jesteś w Polsce nie korzystasz z roamingu.

Jeśli jesteś w Polsce i dzwonisz na zagraniczny numer, jest to połączenie międzynarodowe. Wg cennika połączenie międzynarodowe na holenderską komórkę kosztuje 2,50 zł za minutę.

Jeśli jesteś w Holandii, korzystasz z roamingu - wtedy masz to rozliczane jak w abonamencie.
sqiller

rozmowy zagraniczne

Ale bedac w Polsce mam "Nielimitowane rozmowy i smsy do WSZYSTKICH sieci" 

Ja na umowie nie znalazłem niczego o zagranicznych rozmowach po 2.5. troche to dziwne.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

rozmowy zagraniczne

Wiadomość zawiera hiperłącze
A w umowie masz cennik? Nie.
Tu masz jakiś losowy cennik Smart Plan LTE https://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary2/2002188/4100482147.pdf (w zależności od daty zamówienia abonamentu może cennik być nieco inny, właściwy jak nie masz możesz uzyskać na BOK, ale akurat różnice nie są w tym zakresie)

Równie dobrze wszystkie sieci to możesz traktować taką argumentacją i dzwonić do USA. Odpowiednia usługa ma swoje wyjaśnienie w cenniku lub regulaminie oferty. Chodzi o połączenia i smsy do sieci komórkowych w kraju, w zależności od wersji też połączenia na stacjonarne krajowe.
sqiller

rozmowy zagraniczne

witam ponownie,

mam jeszcze takie pytanie czy jesli teraz mieszkam w niemczech i dzwonie do holandi to czy to jest połaczenie miedzynarodowe i naliczy mi dodatkowe koszta? w ramach abonametu mam tez 2gb internetu w roamingu to rozumiem ze za jego uzytkowanie tez nic nie zostanie mi doliczone.

Pytam bo boje ze ze znowu dostane fakture 1xxx zł.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

rozmowy zagraniczne

Jeśli jesteś w Niemczech i dzwonisz na holenderski numer, nie jest to połączenie międzynarodowe. Jest to połączenie w roamingu ze strefy 1 do strefy 1.
sqiller

rozmowy zagraniczne

czyli internet tez mam normalnie za free bo w roamingu?

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

rozmowy zagraniczne

Jeśli masz limit gb w swoim abo na roaming, to tak. Ważne że jeśli korzystasz z roamingu na stałe, po 4 miesiącach może już nie być limitu GB. Szczegóły w cenniku roamingu.
Wiktor
Poziom 46, Zespół Nasz Orange

rozmowy zagraniczne

Wiadomość zawiera hiperłącze Wiadomość zawiera obraz

@sqiller może warto byłoby na koniec skorzystać... ;-)

Spoiler
z takiej pięknej zasady społecznościowej? Emotikon: Szczęśliwy
agitacja.jpg