Nie można wyświetlić tego widżeta.

orange love a telefon stacjonarny

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32845
  • 39283
  • 1393

Jak masz telefon analogowy, to zamów sobie dodatkowe gniazdko gdzie chcesz. Kombinacje były z voipem.
Anonim

Nie dotyczy

@BakteriaTo jaki problem zdziałaniem telefonu ?

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 11
  • 0
  • 0

Chciałbym zamówić Orange Love żeby mieć wszystko za 99zl. Teraz płacę drugie tyle. Zależy mi tylko na pozostawieniu nr stacjonarnego a w tym pakiecie jest chyba tylko VoIP.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32845
  • 39283
  • 1393

To napisz wyraźniej 🙂

• 11
  • 0
  • 0

Przepraszam, trochę rzeczywiście zamotałem. 😎

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32845
  • 39283
  • 1393

A możesz napisać coś więcej?
Czy rozwiązania napisane wcześniej pomogą?
Bramka voip/telefon voip - wygoda obsługi, ale wysoki koszt jednorazowy.
Telefon/smarfon i klient voip - mniej wygodny dla osób "starszych".
Ciągnie fizycznie kabli - mało praktyczne.

• 11
  • 0
  • 0

Postaram się opisać dokładnie jak to wygląda.
Posiadam:
1.telefon stacjonarny analogowy
2.neostrade 20mb
3.telefon komórkowy
Razem płacę około 250zł

Chciałbym to wszystko spiąć Orange Love za 99zl, ale muszę zostawić obecny nr stacjonarny, z którego korzysta mój dziadek.

Czy w tej ofercie może zostać telefon analogowy czy muszę przejść na VoIP? Jeśli muszę przejść na VoIP to czy mogę podpiąć telefon pod drugi router na parterze? I czy przy przejściu na VoIP dostanę od Orange jakiś telefon czy muszę kupić nowy?

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32845
  • 39283
  • 1393

Mam pytania dodatkowe:
1) czy możesz wyszczególnić opłaty co wchodzi w skład 250 zł? bo raczej coś dużo płacisz by zbić to na 99 zł (np. niezapłacone raty za telefon trzeba spłacać nadal)
2) możesz zachować telefon analogowy ale wtedy płacisz abonament za telefon domowy tyle co teraz (ew. zmiana wchodzi w grę jeśli możesz ją obecnie dokonać). Wtedy za Love w waraincie (neo+komórka bez tv) możesz płacić za Love 69,99 zł (plus abonament domowy).
3) jeśli chcesz jednak wariant z voipem, to telefon na 99% może zostać (wystarczy by miał wybieranie tonowe). Telefon jest podpinany wtedy bezpośrednio do routera. Orange standardowo nie wysyła telefonów, choć czasem można go dokupić (ale wychodzi drożej niż w sklepie zazwyczaj więc jak potrzebujesz aparatu lepiej kupić w sklepie).

Też rozwiązaniem może być coś takiego, by kupić aparat "baza"+2słuchawki+ładowarka do słuchawki. Baza jest przy routerze, słuchawka jedna przy bazie, druga na dole. Plus dodatkowo ładowarka by nie chodzić na górę (ale to jakiś koszt na start).

Najtaniej to ciągnąć kabel od routera na dół, ale to też musisz mieć jakoś go schować.

• 11
  • 0
  • 0

1)
-Neostrada 70 zł + 10zł wynajem modemu
-Telefon stacjonarny 50 zł
-Telefon komórkowy 120 zł (normalnie płaciłem 70 zł ale właśnie mi się skończyła umowa). Nie mam rat za telefon.

2)
Rozumiem, że jest opcja za 69,99 zł (nic mi w salonie o tym nie powiedzieli) za komórkę i Neostrade bez tv i wtedy nie będę musiał ruszać telefonu stacjonarnego.

3)
Zdecydowanie wolałbym bez VoIP. Myślałem, że jest to warunek konieczny przejścia do Orange Love.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32845
  • 39283
  • 1393

To ja bym zaczął od rozmowy z dziadkiem czy jest "gotowy na zmiany", czy najlepiej zostawić jak jest. Wtedy płacisz 50 zł za telefon stacjonarny (i on zostaje analogowy)+ 69,99zł za LOVE (w wersji neo+komórka)+ 10zł za router (zapomniałem o tym wcześniej). Więc wychodzi 130 zł miesięcznie.

Ew jeśli chcesz brać też tv, to można zrobić taki myk że telefon domowy zostaje 50 zł. a w Love 4w1 (neo+tv+voip+komórka) będziesz sobie nowy numer voip. Wtedy płacisz 50 zł +89,99 zł. Wychodzi 140 zł. (tu nie płacisz za router/dekoder).

Ad.3. Nie jest to konieczne, ale jak chcesz płacić 99zł za całość, to niestety tak - musi być voip.