- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
► W temacie uporządkowano wpisy i etykiety - Moderator Wiktor ◄
mam taki problem od ok 7-8 miesięcy. Na forum były podobne ale nie takie same dlatego proszę o pomoc. Mam telefon HUAWEI P8 LITE android 6.0. Kiedy wchodzę do domu (mieszkam w centrum miasta Toruń w bloku na 9 piętrze) to nie dochodzą do mnie połączenia i sms. Nie ma sygnału dopiero po 2-3 godzinach dochodzi do mnie sms że 2-3 godziny temu taki a taki numer chciał sie do mnie dodzwonić. Sms w raporcie doręczenia ma godzinę wysłania np,: 16:08 a dochodzi 19:58. Wychodzę z domu i wszystko wraca do normy. Miałam wymienioną kartę sim, był reset obsługi technicznej na przekaźniku, przywróciłam telefon do ustawień fabrycznych. Dodam że nikt nie może się dodzwonić, ani z listy ani z poza kontaktów, nie ma zasady czy z play, czy z orange. Mam drugi telefon w play bardzo starą "cegłówkę" i z nią w tym mieszkaniu nie ma problemu. Ona jest na duży sim więc nie zamienię. jednak sądzę że to nie kwestia telefonu bo w każdym innym miejscu działa ok. Co możecie mi jeszcze podpowiedzieć?
dodam jeszcze że byłam w salonie po pomoc, ale odesłali mnie na pomoc techniczną gdzie zaproponowano reset i to wszystko. problem pozostał nadal. Kreski na telefonie zasięgu sa na 4 z 5. Ja mogę dzwonić i pisać sms kiedy chce i się dodzwaniam. Wtedy też zaczynają przychodzić wszystkie sms i informacje o próbie dodzwonienia się do mnie.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Doraźnie wymuś w telefonie tryb np. 2G/GSM. Przed tymi 7 m-cami było wszystko ok na tym samym telefonie ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
nie dochodzą połącznie i sms tylko w domu od wszystkich
A próbowałeś wprowadzić zgłoszenie https://www.orange.pl/view/rangeerrorform?lat=53.01385459999999&lon=18.59856739999998&city=Toru%C5%8... , od strony sieci niech technicy zerkną czy nie widać czegoś oczywistego
Inne numery z orange w tym mieszkaniu zachowują się normalnie? Mógł się zasięg zmienić i na 9 pietrze może być problem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Albo zmienisz mieszkanie albo zaprosisz kogoś (nie, ja mam za daleko 😉 ) z telefonem z Orange, żeby przetestował u ciebie, czy też mu nie działa. Jak potwierdzi się, to zapraszasz do siebie technika z Orange... Oby nie skończyło się interwencją CBA/ABW, może to mieszkanie było przygotowane dla kogoś ze służb specjalnych? 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
zgłosiłam dziś, dzięki za podpowiedź, teraz pozostaje czekać na odzew.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
bluesmanniak - zmienić mieszkanie, hmmm jak mnie przyjmiesz z kotem to czemu nie
Już wcześniej podejrzewałam że to coś podejrzanego, CBA/ABW to pewnie szczyt góry lodowej tego co tak naprawdę się dzieje w moim bloku
A na serio to zainstalowałam sobie network signal info i sprawdzam jaki jest sygnał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na jakiej ulicy są takie problemy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przyjąłbym z kotem, kocham koty, tylko nie wiem jak to żona by przyjęła 😉 Pozostaje ci telefon do przyjaciela (z telefonem z Orange)...
I cóż ten signal info pokazuje, co innego niż kreski zasięgu? Gdyby nie było zasięgu, to przecież nie zadzwoniłabyś do nikogo. To musi być jakiś inny myk
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
no tak, zasięg pokazuje i faktycznie jak by nie było zasięgu to bym nie dodzwoniła się nigdzie, ale liczyłam ze pokaże tez jakaś wyłączona usługę lub może to ze mnie nagle wyrzuciło z danego przekaźnika i dopiero wykonanie telefonu przeze mnie do kogoś znów mnie loguje na przekaźniku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ja tam z żoną się dogadam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka