Nie można wyświetlić tego widżeta.

internet mobilny - 2 zagadnienia

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Komentator
  • 73
  • 56
  • 0

Dobry,

Mam takie 2 pytanka. Co który dzień odnawia się mój limit danych (w moim przypadku 50 GB)? Czy jest to pierwszy dzień aktywacji, np. u mnie 25 lipca, i potem będzie co 25 każdego miesiąca?

Po wykorzystaniu limitu 50 GB i zakładając, że również przekroczę zapas 10 GB, prędkość spada < 1 mbps. Jak to wygląda w praktyce? Od 0 do 1 mbps trochę jednak jest tych kilobitów i pytanie czy są to prędkości modemowe lat 90-ych (56 kbps) czy coś może lepszego jak wczesne neostrady 128 lub 256 kbps?

Pozdrawiam

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 40, Guru *****
  • 31712
  • 32154
  • 1345

Tak, masz full. Taki bonus od firmy. Odnowienie jest zawsze pierwszego dnia okresu rozliczeniowego czyli będzie 6.08. Za ten okres do 5.08 zapłacisz proporcjonalną opłatę miesięczną.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5

Poziom 7, Poszukiwacz
  • 4
  • 4
  • 0

U mnie prędkość w okolicach 1 Mb / s

Co który dzień, co 30-ty oczywiście 😄 Na swoim koncie masz napisane kiedy jest koniec okresu rozliczeniowego i tym samym kiedy kończy się stary miesiąc.

Poziom 40, Guru *****
  • 31712
  • 32154
  • 1345

Co do okresu rozliczeniowego, zazwyczaj nie pokrywa się z datą aktywacji. Możesz to sprawdzić sam na mój Orange lub po kontakcie z BOK http://orange.pl/kontakt

Co do tzw lejka po wykorzystaniu pakietu, masz taki jak podany. W praktyce bywa to koło 80% ale to raczej wynika ze specyfiki usług mobilnych a nie dodatkowych ograniczeń.

Poziom 18, Komentator
  • 73
  • 56
  • 0

Koniec okresu rozliczeniowego za 8 dni (5 sierpnia 2018)

To jest to? Czyli między aktywacją 25 lipca a końcem okresu (5 sierpnia) mam 50 GB do wykorzystania? Na 11 dni dali mi full 50 GB? Czy to jednak jest tak, że odnowienie limitu nastąpi dopiero 5 września?

Poziom 40, Guru *****
  • 31712
  • 32154
  • 1345

Tak, masz full. Taki bonus od firmy. Odnowienie jest zawsze pierwszego dnia okresu rozliczeniowego czyli będzie 6.08. Za ten okres do 5.08 zapłacisz proporcjonalną opłatę miesięczną.

Poziom 18, Komentator
  • 73
  • 56
  • 0

Dzięki.

Zatem jest fajnie.

Aha ok. 1 mbps po przekroczeniu pakietu też nie jest źle. Już na 700 kbps można oglądać YT 360p, więc nie ma tragedii

Dzięki wszystkim.