- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jestem z CP od 3 lat (jeszcze 13 mieszecy umowy zostało) i LTE co mieszać robi się gorsze. CP przyznaje ze stacja Orange/TMo blizej wiec będzie działało lepiej. Speed test w srodku dnia CP 16down/15up z Orange na kartę 80 down/25up (ping tez o polowe mniejszy - podobne wyniki jak TMo).
Jestem wiec zmuszony drugi internet wykupić do biura i decyzja padła na ofertę 999gb LTE dla firm. W paru miejscach na internecie czytałem ze Orange stosuje lejek techniczny z ta oferta do 5mbps. Czy może ktoś to potwierdzic kto ma to usługę i korzysta z niej?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
https://www.telepolis.pl/wiadomosci/taryfy-promocje-uslugi/orange-blokuje-heavy-userow
Jeśli chciałbyś poznać konkretną dane np. ilość GB to ich nie ma. Orange ma wielopoziomowe skrypty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
internet dla firm 999gb a lejek techniczny
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85napisał(-a)
Lejki techniczne są w każdej nowo-sprzedawanej ofercie.
Dzięki ale co to znaczy dla mnie jako użytkownika? W TMo podobno nie ma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
https://www.telepolis.pl/wiadomosci/taryfy-promocje-uslugi/orange-blokuje-heavy-userow
Jeśli chciałbyś poznać konkretną dane np. ilość GB to ich nie ma. Orange ma wielopoziomowe skrypty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Posiadam tą usługę na firmę, co to wspólnego ma z biznesem, lejek techniczny 5Mbps, mam regularnie zakładany jako kara za korzystanie z netu w poprzedni dzień, pobieranie większych plików graficznych. Firma nie może pracować ze względu na spowolnione łączę do prędkości 5Mbps w godz 7:30 - 23:00. Jeżeli obciążam innych użytkowników na stacji bazowej sieci to dlaczego dostałem ofertę na łącze i strefę biurową? Nie zostałem poinformowany przy podpisywaniu umowy że takie kary są stosowane. W zapisach regulaminu nie jest zapisane w informacjach że może zostać zastosowany sztywny lejek 5Mbps. Oferta to jest nic innego jak oszustwo i przykre jest to że nikt w tej sprawie nie pomoże ze strony Orange, podpisałeś umowę to spadaj na drzewo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To jest żart z Orange i umową na 999gb skoro po 5gb jest brak możliwości użytkowania internetu. Sprawa dla UOKiKu bo inaczej niż oszustwem tego nazwać nie można.
Niby lejek 7-23, a po godz 00:30 dalej prędkość poniżej 5Mbps, gdzie na innych numerach w Orange 140Mbps.
Super oferta dla firm, tylko pogratulować. Na pewno pracownicy się ucieszą z otwierającego się maila 30min, o ile w ogóle nie otworzy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z chęcią udostępnie umowe w której nie ma zawartej informacji o lejku technicznym. Nawet konsultanci nie wiedzą, że coś takiego jest (zapis rozmowy). Tak więc jest to ewidentne wprowadzenie w błąd użytkownika. Notatke z "super oferty LTE 999Gb" w której gwarantują mi pełną prędkość do 999gb i dopiero po wykorzystaniu pakietu aktywacje aktywacje lejka też mam.
Dalej chcesz cwaniakować ? Konsumentem nie jestem, lecz kupującym usługę. Polecam zapoznać się z ustawą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
- Następny »