- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
czy można liczyć na korektę faktury przejściowej przy przedłużaniu na kolejny okres?
Dzień dobry,
Faktura przeszła z 79,99 na 119,99 w tym miesiącu, ponieważ termin umowy minął,
Chciałam kontynuować usługi dalej bez zmian, termin zapłaty jeszcze nie minął, czy można liczyć na korektę takiej faktury przy przedłużaniu na kolejny okres? tak jakby nowy okres zaczął się od razu po ostatnim. Bo na infolinii pani powiedziała, że "no tą fakture to już trzeba będzie zapłacić" napewno?, bo ja pamiętam że 2 lata temu przy checi zgłaszania przedłuzenia, ta faktura przejsciowa została skorygowana do nowej stawki umowy i wliczona do czasu nowej kolejnej umowy na 2 lata.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
czy można liczyć na korektę faktury przejściowej przy przedłużaniu na kolejny okres?
@ElzbietaD jeżeli podpiszesz przedłużenie umowy z natychmiastowym wejściem warunków nowej umowy w życie, to zapłacisz tylko wyższą kwotę za okres proporcjonalny. Korekta wtedy będzie obecnej faktury. Jeżeli warunki po podpisaniu przedłużeniu umowy wejdą z następnym okresem rozliczeniowym, to korekty nie będzie dało się zrobić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aha dziekuje. Dodatkowo dostałam Smsa dziś, że "Wkrotce Twoja umowa przejdzie na czas nieokreslony. Jednoczesnie aktualne rabaty wygasna a kwota abonamentu wzrosnie. Wejdz na orange.pl/oferta10 i skorzystaj z atrakcyjnej oferty przedluzenia umowy na pakiet uslug ze swiatlowodem." - Wchodze a tam ta sama oferta co normalnie na stronie czyli 115zł i 2 mc 0zł
(to samo, co ta pani na infolini powiedziała, bez rabatu na telefon, bo powiedziała, że ona nie widzi oferty dla mnie, że to musze sie zalogować. No ale jak się loguje to widze to samo: jakieś 115zł, a ja płace 79,99zł, ja mam tylko internet + numer komórkowy.
a ja nie mam czasu byc oddsyłana a to tu a to tam, ja chce tylko przedłużyć umowe bez zmian, klepnąć dalej 2 lata i już,
czy moge po prosić o kontakt od kogoś kompetentnego do przedłuzenia mojej umowy? bardzo prosze?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ElzbietaD Według mnie jeśli zgłosisz na infolinię chęć przedłużenia umowy na starych warunkach po wprowadzeniu jej w życie korekta wyższej faktury nastąpi automatycznie. Przedłużenie będzie honorowane razem z kosztami starej umowy. Jakby infolinia nie chciała tego wykonać, złóż reklamację
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ElzbietaDnapisał(-a)...
czy moge po prosić o kontakt od kogoś kompetentnego do przedłuzenia mojej umowy? bardzo prosze?
To jest forum użytkowników, nie platforma wsparcia operatora. Nikt tu niczego Ci nie przedłuży, bo jesteśmy takimi samymi klientami jak Ty.
Indywidualną ofertę możesz dostać tylko od operatora - możesz się z nim kontaktować przez BOK czy to telefonicznie czy idąc do punktu obsługi ("salonu"), czy przez internet, po zalogowaniu na swoje konto.
Natomiast realistycznie, nie masz co liczyć na to, że cena pozostanie taka sama jak była w poprzednim okresie. Jeśli zależy ci na obniżeniu rachunku, pomyśl raczej z czego zrezygnować lub przygotuj się na ostre targowanie. Natomiast jeśli aż tak ci na cenie nie zależy, to nic nie musisz robić - po przejściu na czas nieokreślony umowa będzie kontynuowana tak jak do tej pory, tyle że bez rabatów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No to właśnie składam. Bo e-mail BOK został zlikwidowany, a na na chacie to dalej "infolinia" i ta sama gadka jak przez telefon. Moje niezadowolnie rośnie, ja to zgłąszałam juz kilka dni temi pani miała zadzwonic nastepnego dnia przysłałą smsa że przeprasza, bo nie zadzwoniła, i zadzowni 31.10 a ja nie chce juz z nią gadac, ja chce kogoś kto mi poprostu klepnie tą umwoe dalej na 2 lata bez męczenia mnie i już czy moge poprosić Orange o interwencje?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ElzbietaDnapisał(-a)No to właśnie składam. Bo e-mail BOK został zlikwidowany, a na na chacie to dalej "infolinia" i ta sama gadka jak przez telefon. Moje niezadowolnie rośnie, ja to zgłąszałam juz kilka dni temi pani miała zadzwonic nastepnego dnia przysłałą smsa że przeprasza, bo nie zadzwoniła, i zadzowni 31.10 a ja nie chce juz z nią gadac, ja chce kogoś kto mi poprostu klepnie tą umwoe dalej na 2 lata bez męczenia mnie i już czy moge poprosić Orange o interwencje?
Droga Elżbieto,
To nie jest forum wsparcia operatora, nic przez nie nie złożysz.
Możesz na nim jedynie uzyskać opinie innych klientów Orange na interesujący Cię temat.
W sprawach indywidualnych relacji klient-operator, to forum NIC nie jest w stanie Ci pomóc.
PS. Jak nie chcesz gadać z przedstawicielem Operatora w sprawie przedłużenia umowy, to po prostu zostanie tak jak jest. Twoja wola.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ElzbietaD Możesz, listownie na adres korespondencyjny...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ElzbietaD Możesz mieć światłowód i telefon za 80 zł miesięcznie na umowie bezterminowej ale musiałabyś przenieść usługi do nju.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »