- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
► Do tematu dodano etykiety: umowa, inna dot. abonamentu - Moderator Wiktor ◄
Umowa Orange Love ( światłowód) kończy się w październiku 2018. Czy po zakończeniu umowy mogę wybrać innego dostawcę internetu niż Orange. Jak to wygląda?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Od strony praktycznej warto pamiętać, że złożenie wypowiedzenia nie skutkuje "zwolnieniem łącza" tak aby inny operator mógł świadczyć w modelu BSA swoje usługi. Najlepiej wybrać opcję przeniesienia BSA do nowego operatora (wtedy przerwa deklarowana wynosi 1 dzień roboczy). Wtedy nie należy składać wypowiedzenia w Orange, a daje się specjalne pełnomocnictwo nowemu operatorowi (podobnie jak przy BSA na miedzi, czy przenoszeniu komórek).
W okolicach wakacji lub w drugiej połowie roku mogą nastąpić również zmiany regulacyjne i ten sposób "przechodzenia" może ulec zmianie.
Co do zmian promocji w Orange - na dniach (ale nie wiem kiedy dokładnie) wchodzi nowa promocja dla małych firm (na stronie UKE jest sprzed kilku dni info o pozytywnym zakończeniu testów zawężania marży co w praktyce oznacza możliwość wprowadzenia przez Orange nowej promocji). Dla osób indywidualnych brak wieści.
@Kierus57: napisz co potrzebujesz, czy to ma być oferta indywidualna czy dla firm. Ostatnio @bwlodar sugerował niektórym pomoc, nie wiem czy aktualne. Ew może ktoś inny na forum coś podpowie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana dostawcy internetu światłowód po zakończeniu umowy.
@Kierus57, czy te informacje są dla Ciebie satysfakcjonujące?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kierus57A masz już jakieś propozycje od innego operatora ? A dlaczego nie chcesz być już w Orange co Ciebie na to skłoniło ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimwiem , jak złożyć wypowiedzenie. Bardziej interesuje mnie inna oferta od dostawców internetu na linii Orange ( światłowód). Czy np. Netia może świadczyć usługi na światłowodzie od Orange. @Anonim, jeśli się nic nie zmieni, to co mnie trzyma przy Orange? Obsługa, oferta? A coś słychać nt zmiany oferty światłowodowej( szybkość upload, IP)? Ostatnia zmiana oferty Neostrady vdsl raczej średnia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kierus57Chyba nie będą podłączać po tym samy kablu jak było to adsl/vdsl trzeba by się podpytać w Netii.A co do obsługi to się nie będę wypowiadał .....co do oferty też jest skromna nawet ta ostania co się pojawiła.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Od strony praktycznej warto pamiętać, że złożenie wypowiedzenia nie skutkuje "zwolnieniem łącza" tak aby inny operator mógł świadczyć w modelu BSA swoje usługi. Najlepiej wybrać opcję przeniesienia BSA do nowego operatora (wtedy przerwa deklarowana wynosi 1 dzień roboczy). Wtedy nie należy składać wypowiedzenia w Orange, a daje się specjalne pełnomocnictwo nowemu operatorowi (podobnie jak przy BSA na miedzi, czy przenoszeniu komórek).
W okolicach wakacji lub w drugiej połowie roku mogą nastąpić również zmiany regulacyjne i ten sposób "przechodzenia" może ulec zmianie.
Co do zmian promocji w Orange - na dniach (ale nie wiem kiedy dokładnie) wchodzi nowa promocja dla małych firm (na stronie UKE jest sprzed kilku dni info o pozytywnym zakończeniu testów zawężania marży co w praktyce oznacza możliwość wprowadzenia przez Orange nowej promocji). Dla osób indywidualnych brak wieści.
@Kierus57: napisz co potrzebujesz, czy to ma być oferta indywidualna czy dla firm. Ostatnio @bwlodar sugerował niektórym pomoc, nie wiem czy aktualne. Ew może ktoś inny na forum coś podpowie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85dzięki za informacje. Jeszcze poczekam, może nowa oferta dla posiadaczy światłowodu od Orange będzie satysfakcjonująca. Interesuje mnie zarówno oferta dla firm, jak i dla klientów indywidualnych. Na te chwile czekam na odpowiedz od Orange Retail w sprawie doprowadzenia światłowodu do mojej firmy-nie zwiazanej z moim prywatnym adresem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kierus57napisał(-a)@Piotrekk85dzięki za informacje. Jeszcze poczekam, może nowa oferta dla posiadaczy światłowodu od Orange będzie satysfakcjonująca. Interesuje mnie zarówno oferta dla firm, jak i dla klientów indywidualnych. Na te chwile czekam na odpowiedz od Orange Retail w sprawie doprowadzenia światłowodu do mojej firmy-nie zwiazanej z moim prywatnym adresem.
Cześć, co do zmiany dostawcy na istniejącym światłowodzie, to teoretycznie jest możliwość, tylko chyba w nielicznych miejsca inni mają zrobiony dosył do lokalizacji który by na takie przepięcie pozwolił. W sprawie doprowadzenia światłowodu do firmy, pozwoliłem sobie napisać wiadomość prywatną
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam. A co gdybym chciał przejść od mojego dotychczasowego dostawcy internetu światłowodowego do orange? Jako klient indywidualny. Jest taka możliwość?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś