- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć wszystkim,
W związku z brakiem zasięgu światłowodu w domu jednorodzinnym oraz niską prędkością Internetu stacjonarnego zdecydowałem się przejść na Internet 5G bez limitu, który w tej lokalizacji działa bardzo szybko.
Obecnie moja mama (abonent A) posiada LOVE (TV+Net+Kom#1) + kom#2 + kom#3. Czyli telewizję, Internet stacjonarny oraz 3 numery komórkowe. Umowa trwa do 15.06.25, nie zostało złożone wypowiedzenie.
Konsultantka proponuje mi (abonent B) podpisanie umowy na 5G z kom#1 oraz dodatkowo kom#2 - z kom#3 i telewizji rezygnujemy - z jednoczesnym przeniesieniem tych numerów za zgodą abonenta A.
Powstają następujące pytania:
1. Czy konsultantka nie ma parcia na KPI sprzedając nową umowę i zwalając na mnie cały problem wypowiedzenia pierwszej + płacenia przez okres wypowiedzenia za obie umowy?
2. Co w takim wypadku z usługami komórkowymi w pierwszej umowie? Zostają dziury? Dają nowe numery?
3. Co z rabatami za lata współpracy przy umowie abonenta A? Ma to sens, czy lepiej przedłużać starą.
4. Czy nie lepiej zrobić cesje z abonenta A do B -> złożyć wypowiedzenie -> zadzwonić na infolinię i zmodyfikować ofertę na taką, jaka jest obecnie potrzebna?
Z góry dziękuję za pomoc.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@michalvarsovien najlepiej zrobić cesje i podpisać nową umowę. Nie trzeba składać wypowiedzenia. Już nie istnieje coś takiego jak bonusy dla starych klientów. Konsultantka ma parcie, bo mają premie od pozyskania umowy/klienta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana LOVE na Internet 5G
@michalvarsoviennapisał(-a)...
Co z rabatami za lata współpracy
...
Takiego zwierzęcia nie ma. 😉
PS. Numery komórkowe są poprzypisywane do PESELi, nie da się nimi dysponować ot tak. Jeśli mają być te same to i abonent musi być ten sam. Albo trzeba będzie zrobić cesję.
PS2. Z pakietu LOVE nie da się wyjąć wszystkich numerów komórkowych, najwyżej dodatkowe. Wyjęcie numeru głównego oznacza automatycznie zerwanie umowy.
PS3. Czyli chyba ostatnia opcja najlepsza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@michalvarsovien najlepiej zrobić cesje i podpisać nową umowę. Nie trzeba składać wypowiedzenia. Już nie istnieje coś takiego jak bonusy dla starych klientów. Konsultantka ma parcie, bo mają premie od pozyskania umowy/klienta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli cesja i potem przedłużenie umowy na nowych warunkach? Da się to zrobić w poniższy sposób?
8.06.2025 wniosek o cesję
9.06.2025 zatwierdzenie cesji
10.06.2025 wybór nowej oferty w miejsce starej, czyli: zamiana LOVE + 2 numerów na 5G bez limitu z telefonem + 1 numer? (w praktyce oznacza to likwidację TV i jednego numeru oraz zmianę sposobu dostarczania internetu)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@michalvarsovien tak szybko to nie, ale kolejność się zgadza. Zabierz mamę na wycieczkę do salonu Orange😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Okej a mam pytanie o numer #1
Love zawiera numer #1 + TV + internet stacjonarny dodatkowo mam numer #2 i #3
Sęk w tym, że najbardziej zależy mi na tym numerze, który "siedzi" w LOVE oraz numerze #2. Ten trzeci idzie do rezygnacji.
Nie będzie z tym problemu, żeby ten #1 wyjąć z LOVE, #2 zostawić i dobrać stacjonarne 5G a całą resztę wywalić? Najlepiej przed 15.06 bo wtedy jest koniec okresu rozliczeniowego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@michalvarsovien zrobisz sobie całkiem "nowe" pakiety. Wcześniejsze przestaną istnieć po podpisaniu nowej umowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki wszystkim. Skąd wy to wszystko wiecie 🙂
W takim razie robię cesję i podpisuję nową umowę na starym koncie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@michalvarsoviennapisał(-a)Dzięki wszystkim. Skąd wy to wszystko wiecie 🙂
W takim razie robię cesję i podpisuję nową umowę na starym koncie.
Koniecznie napisz jak poszło 😉. Właśnie stąd wiemy - od tych co już to przerobili.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uslugi stacjonarne są przenoszone na nowego wlasciciela zgodnie z cyklem rozliczeniowym.