Wysoka faktura po zmianie prędkości

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 42
  • 239
  • 0

Otrzymałem sporą fv do zapłaty po zmianie internetu z 300 ma 600 mb
sprzedawca telefoniczny którego zamówiłem z aplikacji orange mówił ze cena od obecnego abonamentu wzrośnie 6zł - już to reklamuje.

Miał ktoś z Was coś podobnego?

orange.jpg

13 ODPOW. 13

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1944
  • 8315
  • 69

@djwacpl  wygląda na ok. Płaci się "do przodu" i za nie równe okresy rozliczeniowe dla tego jest wyższa. Następna będzie już niższa.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3785
  • 17360
  • 95

Dokładnie jest tak, jak @Glut  napisał.  Również miałem podobną stacje, kiedy zmieniłem 600 na 1000Mbps. Abonament płaci się z góry. 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21991
  • 65031
  • 873

@djwacpl wszystko zależy w którym.momencie podpisana została umowa, czy z początkiem, czy z końcem nowego cyklu rozliczeniowego. Załóżmy, że cykl rozliczeniowy masz 25-go. Umowa weszła w życie 10-tegi. Ponieważ już zostałacwniesiona opłata za niższą prędkość, więc nastąpi zwrot za okres od 26-go do 9-go. Za czas od 10-go do 25-go zapłacisz już stawkę z nowej umowy plus kolejny pełny cykl rozliczeniowy. Dlatego opłata na fakturze jest wyższa.

• 42
  • 239
  • 0

Panowie - ale ja miałem rachunki po 80 zł wcześniej. 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16060
  • 66628
  • 854

@djwacpl  skoro tak, to pozostaje reklamacja wysokości faktury, ale po wyjaśnieniach przy rozmowie na infolinii. Ja bym dał szansę na analizę konsultantowi ..przecież kto jak kto, ale oni powinni to umieć wyjaśnić prostym językiem mając dane poprzednich faktur przed oczami 

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1944
  • 8315
  • 69

@djwacpl  na fakturze na pewno masz wszystko wyszczególnione. Przeczytaj uważnie i to co się nie zgadza reklamuj na infolinii lub czacie.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9384
  • 38415
  • 324

@djwacplnapisał(-a)

Panowie - ale ja miałem rachunki po 80 zł wcześniej. 

A niby skąd mieliśmy to wiedzieć? Szczegółowy rachunek pokazuje za co są konkretne kwoty. Odnieś się do nich w reklamacji. Jeśli masz na rachunku pozycje których nie zamawiałeś to teraz jest czas na reakcję, nie zwlekaj, nie marnuj casu na pytanie osób trzecich które nie mają prawa nic o twoim rachunku wiedzieć. 

Jakiej jeszcze rady oczekujesz?

Oczywiste jest że jeśli nie zgadza się rachunek to sprawę wyjaśniasz z tym kto go wystawił.

• 42
  • 239
  • 0

reklamacja złożona wcześniej niż ten post tutaj. 
Otrzymałem smsa ze mają czas na odp do 9 kwietnia 2026 dlatego też tu zapytałem czy ktoś miał taką sytuacje.

orange1.jpg

• 42
  • 239
  • 0

Tylko tyle wyklikałem  - czekam na reklamacje

orange3.jpg