- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam
Jeszcze w tym miesiącu kończy się mojej mamie umowa, chciała z niej zrezygnować, ale z zachowaniem numeru. Większość pism jakie znalazłem w internecie, posiada w treści "z zachowaniem 30 dniowego okresu wypowiedzenia". Zawsze było to dla mnie normalne, ale jakieś pół roku temu sam bylem w podobnej sytuacji, byłem w salonie powyżej 30 dni przed zakończeniem umowy, Pani powiedziała mi, ze aby zachować numer muszę przyjść kiedy będzie mniej niż 30 dni. Tak zrobiłem i wszystko grało. W tym przypadku niestety mama nie może jechać do salonu i wyślemy mailowo, lub pocztą ( chyba, ze jest taka możliwość telefonicznie przez BOK ?) wypowiedzenie umowy. Tylko jak ono ma w takim przypadku wygladac ? I czy faktycznie przy zachowaniu numeru musi być okres mniejszy niz 30 dni do końca umowy ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Opcja 1: chcesz przenieść numer z abonamentu na ofertę na kartę (na doładowania) w Orange - rekomendowanym rozwiązaniem jest udanie się do salonu. Orange traktuje to jak migrację z ofert abonamentowej na tzw. prepaida. Wysłanie pisma nie gwarantuje, że na 100% będzie to zrealizowane (warto sprawdzić na BOK lub poprosić o odpowiedź pisemną na przesłanie pismo). Migracja w salonie jest możliwa na 30 dni do końca umowy - nie jest to wypowiedzenie umowy (bo wtedy numer ginie), więc 30 dniowy okres nie musi być zachowany.
Opcja 2: chcesz go przenieść do innej sieci - formalności załatwiasz u nowego operatora.
Opcja 3: chcesz go zachować ale nie mieć ani w abonamencie, ani na kartę - takiej opcji nie ma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Opcja 1: chcesz przenieść numer z abonamentu na ofertę na kartę (na doładowania) w Orange - rekomendowanym rozwiązaniem jest udanie się do salonu. Orange traktuje to jak migrację z ofert abonamentowej na tzw. prepaida. Wysłanie pisma nie gwarantuje, że na 100% będzie to zrealizowane (warto sprawdzić na BOK lub poprosić o odpowiedź pisemną na przesłanie pismo). Migracja w salonie jest możliwa na 30 dni do końca umowy - nie jest to wypowiedzenie umowy (bo wtedy numer ginie), więc 30 dniowy okres nie musi być zachowany.
Opcja 2: chcesz go przenieść do innej sieci - formalności załatwiasz u nowego operatora.
Opcja 3: chcesz go zachować ale nie mieć ani w abonamencie, ani na kartę - takiej opcji nie ma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wypowiedzenie umowy z pozostawieniem numeru
OK juz rozumiem, potrzebowałem sprecyzowania, ze 30 dniowy okres nie jest wymagany i nazywa się to migracją. Numer ma pozostać w orange, tylko wraz z zakończeniem umowy chcemy go przenieść na kartę. Dzięki za szybką odpowiedź, w takim razie chyba będzie trzeba jakoś zgłosić się do salonu.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@maxm Jeśli powyższe odpowiedzi pomogły, oznacz proszę najlepsza z nich jako rozwiązanie, to pozwoli innym szybko ja wyszukać.