- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwolnienie numeru telefonu stacjonarnego
► Temat został przeniesiony z kategorii Sieć i dostępność usług (etykieta: inne dot. sieci) - Moderator Wiktor ◄
Witam. Posiadałem umowę na telefon stacjonarny w "firmie" telestrada, która zakończyła się z dniem 23.05.2018 r. Chciałbym podpisać umowę na telefon stacjonarny w Orange na ten sam numer, który posiadałem wcześniej. Problem polega na tym, że telestrada jeszcze nie zwolniła mojego numeru. Czy operator ma jakiś określony czas, w którym musi zwrócić numer do operatora macierzystego(w tym przypadku Orange), czy może go przetrzymywać w nieskończoność?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Devil19A czy umowa została wypowiedziana przez ciebie ?
http://www.telestrada.pl/upload/upload/Rezygnacja%20z%20usług%20telekomunikacyjnych.pdf
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Umowa dobiegła końca. Z zachowanym okresem wypowiedzenia zostało wystosowane pismo o braku chęci kontynuowania współpracy z ta firmą oczywiście za potwierdzeniem odbioru. Po zakończeniu umowy usługa została zdeaktywowana, więc udałem się do orange w celu podpisania nowej umowy na ten konkretny numer. Okazało się, że umowa jest zakończona ale numer przez telestrade zwolniony nie został
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Devil19To zadzwoń do firmy telestrady i tam pytaj kiedy zostanie zwolniony numer nie jest z dnia na dzień
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzwoniłem już 25.05.2018 z tym zapytaniem i zostałem poinformowany, że numer już został zwolniony do Orange co mija się z prawdą
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok dzięki za pomoc. Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
jeżeli Twój obecny (sorry - były już
) Operator znajdowałby się na liście dostępnej na stronie http://www.hurt-orange.pl/operatorzy-krajowi/otoczenie-regulacyjne/oferty/sor/ [sekcja: Dokumenty → Pliki do pobrania → Wykaz Operatorów korzystających z Umowy SOR], to wtedy poleciłbym zapoznanie się z:
Ale ponieważ tak nie jest... I jednocześnie jesteś pewny (np. masz to na piśmie), że ten Operator zwolnił numer - to w tej sytuacji dobrze będzie złożyć do Orange reklamację dot. usług regulowanych.
Zgłaszasz w niej, że nie zrealizowano usługi głosowej ze wskazaniem konkretnego numeru. Musisz mieć tylko pewność, że usługa została zdeinstalowana u "starego" Operatora (warto to podkreślić!).
Wtedy w takim - powiedzmy - trybie interwencyjnym Orange powinno postarać się wymienić kilka szorstkich zdań (z tamtym Operatorem) nt. rzeczywistego zwolnienia Twojego numeru 😉
Możliwe, że zanim ta reklamacja zostanie rozpatrzona, to (akurat!) ten nr zostanie zwolniony... I wtedy będzie można zrealizować zamówienie na nr stacjonarny w Orange 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś