- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To ja mam inny problem. Na moim adresie jest działająca - wg. Orange - umowa poprzedniego najemcy. Orange twierdzi że mi nie podłączy na tym adresie mojego internetu.
Co mam zrobić? Nie ma kontaktu z poprzednim najemcą. Kupiłem to mieszkanie i chce przenieśc usługę z poprzedniego adresu na swój - Orange odmawia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Umowa poprzedniego najemcy blokuje mi zamówienie usługi
@hadrian22 1. Możesz wziąć neta od innego dostawcy jeśli tam działa. 2. Skontaktować się z właścicielem mieszkania żeby dał namiary do poprzedniego najemcy albo niech sam zrobi z tym porządek.
3. Czekać aż umowa tego najemcy się zakończy lub co bardziej prawdopodobne wyłączą go bo nie płaci za rachunki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@hadrian22 jest to nowe budownictwo czy stare albo światłowod wprowadzali czy deweloper sam doprowadził do miejsca technicznego?
Pytanie jaki standard instalacji jest w budynku na tej podstawie można ocenić co trzeba zrobić abyś miał ftth 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@hadrian22 jest kilka aspektów sprawy. Czy umowa jest regularnie opłacana? Czy najemca jest dostępny, czy jest z nim kontakt? Jaki to typ usługi i umowy? Czas określony czy nieokreślony? Typ lokalu( dom, mieszkanie w bloku)?
Typ prawa do lokalu( jesteś właścicielem, czy kolejnym wynajmującym)? Czy jest możliwe korzystanue z usługi ( jest w lokalu modem i dziala)?
Jak widzisz od wielu rzeczy zależy kolejność postepowania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@hadrian22 no troszkę zawaliłeś sprawę jak kupowałeś mieszkanie. Zawsze trzeba rozliczyć się z poprzednim właścicielem czy nie zalega z czynszem czy gaz i prąd ma opłacony. Dotyczy to również innych mediów np internetu. Odpowiedni zapis powinien znaleźć się w akcie notarialnym i jako oświadczenie dla notariusza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@hadrian22 najgorsze, że starą nie możesz administrować. Nie możesz zdjąć, a jak nawet modemu nie masz, to i używać. Ostatnio rozpatrywaliśmy możliwą ilość usług w lokalu i możesz mieć drugą, pod warunkiem pozytywnych warunków technicznych, a nie ilości usług w lokalu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@hadrian22napisał(-a)Kupiłem to mieszkanie i chce przenieśc usługę z poprzedniego adresu na swój
A stara umowa jeszcze aktywna? Czy w nowym miejscu jest dostęp do zakończenia abonenckiego? Czy to ta sama technologia? To odpal sprzęt w nowym miejscu. Nawet tylko na próbę, potem zobaczysz co dalej.