Umowa abonamentowa na 3 numery telefonu - brak internetu

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 76
  • 349
  • 0

Najlepsze jest to że rok temu była w salonie Orange w Tarnobrzegu i przez 2 godziny nie wiedzieli jak to naprawić.

Ostatecznie zrobili zgłoszenie i mieli do niej zadzwonić technicy. Nikt nie zadzwonił i przez ponad rok czasu dziewczyna nie ma internetu w telefonie. Nawet smsy nie dochodzą, bo ma już wiadomości RCS które bez internetu nie działają.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3498
  • 8722
  • 158

Z salonami, to sobie daj spokój, bo raczej nie pomogą, to są sprzedawcy, a nie technicy. Ewentualnie jak nie potraficie wymienić karty SIM, to do salonu z prośbą o WYMIANĘ USZKODZONEJ karty SIM. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8682
  • 35118
  • 293

Skoro przez rok to nie działa i mimo to klient płaci i nie reklamuje rachunków, to widocznie mu to nie przeszkadza. Zresztą ja tam nie wierzę w takie raporty z trzeciej ręki. Jeśli ktoś ma problem to niech sam go opisze, na zabawę w głuchy telefon szkoda czasu.

• 76
  • 349
  • 0

@j131 jakbyś miał na głowie całodobową opiekę nad niepełnosprawnymi leżącymi rodzicami, gdzie jedno jest praktycznie warzywem, a drugie po udarze to uwierz mi nie miałbyś czasu jeździć po salonach i wyjaśniać sprawy. W domu ma wifi, więc dostęp do internetu miała, jak musiała wyjechać na zakupy, do lekarza lub apteki to dostępu do internetu już nie było. Pomimo, że umowa powinna jej gwarantować dostęp do internetu mobilnego.

W tym przypadku jest tak że karta SIM w ogóle nie generuje połączenia internetowego. Jest tylko zasięg sieci z bts, bez informacji typu LTE, H+ czy 3G.

To nawet mając umowę tylko na same rozmowy czy SMS karta SIM umożliwia połączenie z internetem, lecz wtedy opłaty zgodnie z cennikiem. W tym przypadku nie ma możliwości nawiązania takiego połączenia internetowego.

To dopiero na jej mówię, że Orange świadczy niewłaściwe warunki zawartej umowy, to mi dała telefon i mówi napraw, bo ja już sił nie mam...

Zadzwoniłem na infolinię, 20 minut nikt nie odbierał, napisałem że swojego konta w Orange, po uwierzytelnieniu konsultant zresetował ustawienia karty SIM. Nic to nie pomógło.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1488
  • 5952
  • 57

@Burito  kolega nic złego nie miał na myśli. Czy karta jest stara? Może po włączeniu 3g, po prostu działają tylko połączenia po 2g i dla tego nie ma internetu.

• 76
  • 349
  • 0

@Glutale ja mu tego nie zarzucam tylko wyjaśniłem dlaczego przez rok czasu się tym nie interesowała, raz udało jej się wyrwać do salonu to przez 2 godziny nic nie zrobiono, sami nie wiedzieli o co chodzi.

Większość czasu spędzała w domu, więc wifi było. Najlepsze jest to że poza domem nawet nie mogła odbierać i wysyłać smsów, bo w iPhone i na karcie Orange działają jej czaty RCS, czyli musi być dostęp do internetu.

Kartę SIM na nowszego typu, bo w rozmiarze nano czyli nie jest taka stara. 

• 1488
  • 5952
  • 57

@Burito  to, że nano nic tu nie powie. Niech wyśle SMS o treści KARTA na 80233

• 76
  • 349
  • 0

@Glut działa ten SMS ? KARTA na nr 80233 ? 

U mnie nie przychodzi żadna odpowiedź.

• 1488
  • 5952
  • 57

@Burito  działa. Może masz zablokowane Smsy specjalnie, lub wrzuciło Ci do spamu.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2847
  • 12141
  • 75

Coś tu nie gra. Na żadnym iPhone nie działają RCS. Tam chyba jest głębszy problem.  Zapytam inaczej. Co działa na tej karcie ?  Chyba że miałeś na myśli SMS over IP?