- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy Orange naprawdę musi aż tak spamować skrzynkę mailową?
Mam światłowód w Orange od około 1,5 roku i regularnie dostaję od nich maile marketingowe. Zdarza się, że przychodzi ich kilka w tygodniu. Ostatnie cztery dostałem 9, 10, 11 i 13 marca.
Do tego dochodzi jeszcze kilka SMS-ów marketingowych tygodniowo, więc w praktyce kontakt marketingowy z Orange mam częściej niż z niektórymi znajomymi.
Rozumiem, że firmy wysyłają oferty - w końcu większość z nich daje rabat marketingowy w zamian za zgodę na kontakt. Tylko że w innych firmach mail marketingowy raz w miesiącu to już dużo.
Natomiast w Orange wygląda to tak, jakby ktoś uznał, że skoro zgoda jest, to można wysyłać wszystko i jak najczęściej.
Trochę umiaru naprawdę by nie zaszkodziło.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jakisloginnapisał(-a)...
wygląda to tak, jakby ktoś uznał, że skoro zgoda jest, to można wysyłać wszystko i jak najczęściej.
...
To co opisujesz jest trochę dziwne. Zalecałbym ci przejrzenie zgód które wyraziłeś. Spośród tych wielu zgód które tam są możliwe, tylko jedna jest potrzebna żeby utrzymać rabat, i wyrażenie tej zgody, u mnie przynajmniej, nie skutkuje zalewem maili i SMSów. Jest spore prawdopodobieństwo, że możesz sytuację dość radykalnie zmienić cofając większość zgód które wyraziłeś, bez negatywnych skutków finansowych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spam mailowy i smsowy
W gmailu masz cos takiego filtry i zablokowane maile, to jezeli orange wysyla ci z tego samego maila to mozesz ustawic zeby tylko marketingowe wrzucaly do kosza
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spam mailowy i smsowy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spam mailowy i smsowy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spam mailowy i smsowy
@jakislogin skoro spamuje, znaczy z punktu widzenia firmy, musi. Taka polityka informacyjna i nic nie poradzisz. Podpowiemy, że raz wyrażasz zgody na przesyłanie informacji, a później możesz zdanie zmienić bez konsekwencji. Zatem odznacz te dwie pozycje w zgodach i tyle
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jakisloginnapisał(-a)...
wygląda to tak, jakby ktoś uznał, że skoro zgoda jest, to można wysyłać wszystko i jak najczęściej.
...
To co opisujesz jest trochę dziwne. Zalecałbym ci przejrzenie zgód które wyraziłeś. Spośród tych wielu zgód które tam są możliwe, tylko jedna jest potrzebna żeby utrzymać rabat, i wyrażenie tej zgody, u mnie przynajmniej, nie skutkuje zalewem maili i SMSów. Jest spore prawdopodobieństwo, że możesz sytuację dość radykalnie zmienić cofając większość zgód które wyraziłeś, bez negatywnych skutków finansowych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spam mailowy i smsowy
Dokładnie. Radzę przeanalizować jakie zgody ma się zaznaczone, bo jest ich sporo. Mam w Orange klepniętą podstawową "zgodę marketingową" i nie pamiętam kiedy od nich otrzymałem telefon czy SMS (ostatni sprzed trzech tygodni, że dziękują za wpłatę 😁). E-mail tez bardzo rzadko. Najbardziej spamersko jest w Mój Orange, ale to mało przeszkadza.
Czasami korzystając z jakieś promki/rabaty, może włączyć jakieś dodatkowe zgody komunikacji marketingowej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spam mailowy i smsowy
Też mam podstawowa zgodę i nic na telefon nie idzie, na @ też mało, Gmail zresztą ładnie to filtruje, obstawiam że zaznaczone są wszystkie zgody na marketing i dlatego tyle tego jest 😎
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »