- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming , fUp . Poszukuję rozwiązania problemu
Witam niestety dziś przekonałem się na własnej skórze jak to jest zostać bez niczego otóż otrzymałem informację SMS iż od teraz mój roaming będzie dodatkowo płatny , 4 miesiące poza Polską. Nikt mnie o tym przy podpisywania umów nie poinformował ja byłem pewien że dodatkowe opłaty będą miały miejsce ale po wykorzystaniu pakietu internetu itp
Po to brałem droższy internet by mieć tych GB w Roamingu więcej . Poszukuję rozwiązania problemu bo teraz będę płacił 250zł za usługi z których wogóle nie skorzystam , oczywiście wszelkie złe słowa na orange zostawię dla siebie bo to nie ma sensu , być może zwrot w Polsce jak w Lesie w porównaniu z innymi krajami i opłatami będzie na miejscu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wszystkie informacje o zasadach są w cenniku roamingowym do pobrania ze strony https://www.orange.pl/view/roaming
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
O czym ty człowieku piszesz jakie 1/4? Ceny są adekwatne do zarobków. Przykładowa Oferta o2.de z Nowym Iphonem Xs Max 64GB 90 Euro miesięcznie bez żadnych dodatkowych opłat wraz z internetem 20gb i no limit na wszystko . Nie ma też żadnego problemu przyjechać do Polski czy gdziekolwiek i korzystać o2 dłużej niż 4 miesiące. Zalecam obeznanie się w tematach w później wypowiadanie się w postach. I nie mów że to co robi Orange to nie oszustwo .
Panu od Postu cóż można poradzić przetrzymać do końca umowy i zrezygnować . Walczyć o swoje nie ma sensu bo zasłonią się regulaminami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Akurat przykład oferty niemieckiego o2 to strzał w kolano. Po 4 miesiącach dają to samo co w Polsce jeśli chodzi o internet w roamingu. Radzę kupić i korzystać a nie czytać po łepkach strony www operatorów.
Warto porównać cenę samego abonamentu - uwzględniając że oficjalna cena iphona w Polsce i Niemczech jest inna. Lepiej jest tylko w przypadków rozmów i smsów.
Mogę się zgodzić, że zarobki w Polsce są niższe. Dlatego i oferty są tańsze. Ale czy ludzie mieszkający w Polsce mają dopłacać za tych co korzystają powyżej 4 miesięcy? Oferty krajowe drożeją od półtora roku po parę złotych miesięcznie. Nie ma już prawie gołych nolimitów za 30 zł (zawsze ileś warunków trzeba spełnić by mieć taką kwotę).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja natomiast mam dwa numery od wielu wielu lat, zawsze wybierałem najwyższe abonamenty, żeby mieć wszystko na full, płaciłem za wszystko zgodnie z cennikiem, ale czara się przelała, nikt nie będzie mnie karał za używanie telefonu za granica ani mówił ile miesięcy mogę przebywać tu czy tam. Ja znalazłem rozwiązanie odwrotne. Rezygnuje z Orange, kupuje 3 karty SIM za granica,kosztuje taniej, dają więcej i nikt nie nakłada żadnych sankcji, choć mogą ( nieprawda ze UE nakazuje, dyrektywa mówi zemozna zastosować a nie tak jak to przedstawiają polscy operatorzy ze są zmuszeni pezez UE)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Operator "iliad” Włochy+ 50 GB we Włoszech + 4 GB w EU, rozmowy i smsy nielimitowane we Włoszech i EU, bez żadnych dopłat za FUP, limitów,kar itp. rozmowy międzynarodowe do 60 Krajów również, możesz do mamusi w Polsce zadzwonić i gadać cała noc Gratis. Pozatym jesli skończy ci się internet a jesteś np. W 25 dniu okresu rozliczeniowego, to to wystarczy kliknąć Reaktywuj Pakiet, ściąga ci 8€ i startuje od razu kolejny okres rozliczeniowy z „pełnym magazynkiem” A wszystko za 8€ czyli tak jakbyś ty zapłacił w Polsce 8 zł ( prosze nie przeliczać na złotówki, tylko porównywać do średnich zarobków ) To znajdźcie mi w Polsce takiego operatora co wam coś takiego zafunduje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zapomniałem dodać. Żadne umowy na 24 czy 26 m-cy. Jak ci się coś nie spodoba czy chcesz zmienić operatora to rezygnujesz natychmiast bez żadnych konsekwencji. Na rynku jest kilku takich graczy i kuszą żeby przejść do nich na te same warunki ale dają -50% upustu czyli jak ci się chce zmieniać co jakiś czas operatorów to możesz mieć to samo za 1/2 ceny...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś