- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rezygnacja z kupna telefonu
@jan1 zarówno Ty jak i @Anonim macie rację wymiana starych simek na karty nowego typu jest bezpłatna zarówno w Orange jak i u innych opów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pola01napisał(-a)"Wymiana starych kart sim jest bezpłatna"
Nie w Orange. Wymieniałam kilka miesięcy temu i 25 zl.
Przy nowym telefonie powinni. Przeciez widac w systemie, jaką ma starą.
Taka cena jest za wymianę samodzielną, której nikt nie zabroni Ci zrobić. Uprawnienie do wymiany bezpłatnej jest możliwe do zweryfikowania (i przeprowadzenia) tylko w salonie, bez względu na to co jest "w Systemie". Potwierdzam też, że stare karty są wymieniane bezpłatnie, niedawno wymieniałem. Bez kupowania czegokolwiek. Wymiana SIM "na życzenie" w salonie jest droższa niż wymiana samodzielna (IIRC taka przyjemność kosztuje teraz 40PLN), więc chyba nawet nie próbowałaś tego zrobić w salonie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tu dla jasności regulamin wymiany o którym mowa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"więc chyba nawet nie próbowałaś tego zrobić w salonie."
Nie wiem, o której sprawie piszesz, bo ja sama swoją jak tu napisałam wymieniłam online i do rachunku doliczyli.
Przeczy to niestety wychwalanej tu tezie, że najlepszą metodą jest załatwianie spraw online. Cały dzień szukałam wtedy informacji i nigdzie nie wyskoczył regulamin jak powyższy. Szkoda. Bo nie wiedziałam i jednak sposób online też zawiódł.
Natomiast mój tata był w salonie. Sprzedawca powiedział, że nowa karta się należy. Nie na życzenie, bo przecież sami sprzedali telefon, do którego nie pasuje stara. A w domu się okazało, że kartę dał, ale tylko z innym numerem, więc do internetu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pola01 nie wiem dokładnie w jaki sposób szukałaś tej informacji. Ale wbijać w Google frazę ,,Orange wymiana starej karty SIM" już pierwszy rekord kieruje do artykułu Karta SIM w którym znajduje się wspomniany wyżej regulamin.
Tak to wygląda po wbiciu hasła ,,Orange wymiana karty SIM"
Jeżeli chodzi o wydanie zamiast duplikatu drugiej karty. Przy duplikacie jest protokół wymiany, przy numerze nowa umowa do podpisu. Oczywiście sprzedawca nie powinien w ten sposób zrobić ale to ponownie będzie słowo przeciw słowu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To jest właśnie problem niewiedzy. Błędne koło. Gdybym wiedziała, że wymiana starej jest darmowa, to nie szukałabym w google.
A że nie wiedziałam, to pomijalam słowo stara.
Więc wpisywałam po prostu wymiana karty.
Niestety nawet dalsze linki nie sugerowały. Bo jak szukać czegoś, o czym się nie wie.
Najpierw trzeba by wiedzieć, że inaczej jest ze starą, by tak szukać. Błędne koło niewiedzy.
Trudno się mówi.
Co do drugiej sytuacji i salonu. Nie rozumiem. Słowo przeciwko słowu?
Jak sprzedawca sprzedaje telefon i widzi, że karta nie pasuje, a daje do internetu nową, zamiast do telefonu, to chyba jest niekompetentny. Ja tu winy kupującego nie widzę, tylko niekompetencja sprzedawcy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pola01 w salonach partnerskich to normalka, jakbym ja zaczął pisać jakie jazdy miałem, to książka by powstała, niestety jest coraz gorzej, rotacja pracowników i nastawienie na zysk, darmowa wymiana karty sim, to żaden zysk, więc nie dziwi mnie ta sytuacja.
- « Poprzedni
- Następny »