- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry,
jestem zainteresowany przeniesieniem usług z UPC do Orange.
W UPC mam tv+internet+telefon stacjonarny - umowa do końca listopada.
Dodatkowo mam numer komórkowy w Play na kartę.
W jednej i drugiej sieci usługi są na mnie.
Chciałbym w Orange wziać telewizję + internet + telefon stacjonarny + telefon komórkowy (sam abonament na telefon, bez smartfona).
Czy możliwe jest przeniesienie numeru stacjonarnego z UPC oraz numeru komórkowego z Play przy podpisywaniu umowy na pakiet 4 usług (w przypadku internetu 300 Mbps byłoby to bodajże 109,99zł)?
Proszę o odpowiedź czy dobrze rozumuję, że w UPC muszę wypowiedzieć najpóźniej do końca października umowę na internet i telewizję z terminem 30.11.2017, najpóźniej do końca października podejść do salonu Orange podpisać umowę na 4 usługi w terminie od 1.12.2017 z jednoczesnym pełnomocnictwem dla Orange do wypowiedzenia umowy na tel. stacjonarny w UPC oraz pełnomocnictwem do przeniesienia numeru z Play na kartę?
Czy taka karta sim w abonamencie Orange posiada PIN czy można go wyłączyć?
Czy można zamówić to online lub telefonicznie czy przeniesienie numeru może odbyć się jedynie w salonie Orange?
Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z komórką nie ma problemów. Ew do niektórych modeli jest różnica w cenie rat.
U poprzedniego operatora nic nie robisz, Orange jako nowy operator wszystko załatwia.
Musisz poprosić o kartę MC, wtedy można zdjąć pin jeśli ma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z komórką nie ma problemów. Ew do niektórych modeli jest różnica w cenie rat.
U poprzedniego operatora nic nie robisz, Orange jako nowy operator wszystko załatwia.
Musisz poprosić o kartę MC, wtedy można zdjąć pin jeśli ma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeniesienie numerów stacjonarnego i komórkowego do Orange Love
Czy w związku z tymi kombinacjami na numerze stacjonarnym ponoszę jakieś dodatkowe koszty?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czasem też ten numer może być w analogu tylko wirtualnie (mam tu na myśli bez fizycznej instalacji), więc opłat może nie być wcale.
Tylko warto kontrolować sprawę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki za odpowiedź.
Czyli nic się nie zmieniło od kiedy chciałem w 2015 przenieść numer stacjonarny. Wtedy też miałem brać telewizję + internet + nadany losowy numer telefonu, osobno przenosić nr stacjonarny na analogową linię, a potem próbować go dołączyć do Funpacka. Tylko, że wtedy powiedziano mi, że jeśli mój numer włączę do tych 3 usług, to przydzielony mi losowy numer nie zostanie usunięty, lecz zostanie zamieniony miejscami i będzie traktowany jako analogowy i będę ponosił comiesięczne opłaty za niego XD
Jeśli nie uda się tego wszystkiego zrabatować, to odpuszczę sobie migrację do Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wkd23
jedną z lepszych form podziękowań jest oznaczenie posta przez │Opcje posta → Zaakceptuj jako rozwiązanie│ . Jeżeli któraś wypowiedź Twoim zdaniem na to zasłużyła (?) - - śmiało! ... Nie krępuj się .