- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
► W temacie doprecyzowano etykiety - Moderator Wiktor ◄
Witam. 24.07 kończy mi się umowa. Wczoraj (31 dni przed koncem) udałem się do salonu i złożyłem dyspozycję przejścia z abonamentu na kartę po zakończeniu umowy. Kiedy będę użytkownikiem oferty na kartę? Bo czytałem przeróżne wersje. Mój okres rozliczeniowy trwa od 24 do 23 każdego miesiaca.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przejście z abonamentu na kartę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Tomeczeck, 24 lipca lub 24 sierpnia, Twój numer będzie w ofercie na kartę. Zależy czy naliczy kolejny okres rozliczeniowy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Tomeczeck, jest 1 pełny okres rozliczeniowy, tylko u Ciebie okres rozliczeniowy kończy się 23 lipca, a umowa 24 lipca.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Tomeczecknapisał(-a)
A jeszcze pytanie: co jeśli zdecyduje się przenieść numer np 25 lipca do innej sieci, a jednak zostawia mnie do 23 sierpnia w abonamencie? Moga naliczyc jakas kare, jesli umowe mam do 24 lipca?
To już zależy od trybu. Przy założeniach że data końca umowy do 24.07, a okres rozliczeniowym masz od 24 do 23 to będzie następująco:
1) w trybie na dany dzień - możesz wskazać by nie płacić kary 25.07 - wtedy numer zostanie przeniesiony w tym dniu, ale z uwagi na niezachowanie okresu wypowiedzenia i tak zapłacisz Orange abonament za okres do 23.08
2) w trybie na koniec promocji - z uwagi na to, że już jest późno i nie da się przed końcem umowy zachować okres wypowiedzenia, nie dojdzie do przeniesienia numeru na 25.07, przeniesienie zostanie zrealizowane po wypowiedzeniu, czyli 24.08
3) w trybie zgodnie z okresem wypowiedzenia - okresem wypowiedzenia będzie 24.07-23.08, więc numer będzie przeniesiony 24.08.
Powyższe dotyczy migracji do zupełnie "innej sieci/operatora" (a nie do marki nju, której również operatorem jest Orange Polska).