- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witajcie,
Przeniosłem numer z Play do Orange. W ramach abonamentu wziąłem telefon Huawei P9 Lite. Na zasięgu Orange prędkość LTE to max 15 Mb/s. Czy jest to możliwe? Wg mapy zasięgu mieszkam w Szczecinie 100 m od anteny LTE 1800 (jeśli dobrze odczytuje). Czy mam źle skonfigurowany telefon? Czy jest jakaś inna przyczyna takich prędkości?
Drugi problem to rozliczanie pakietu danych. W tej chwili mam 5GB/m-c i darmowe LTE. 80% korzystania z internetu w ramach zasięgu LTE. Jednak na koniec miesiąca zostaje tylko 1 GB pakietu. Nie było by problemu, ale wcześniej mając Play miesięcznie wykorzystywałem max 1,5 GB. Boje się pomyśleć co będzie jak LTE będzie odliczane z pakietu.
Dzięki za pomoc.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
JasiekPL napisał(-a):Czyli to normalne. Szkoda, że wcześniej tego nie ogarnąłem. Nie zmieniłbym sieci. Ale teraz to za późno. Przed przeniesieniem numeru miałem włożony starter Play. Prędkości w okolicach 60-70 Mb/s.
Myślałem, że w ramach promocji nie liczą mi transmisji w ramach LTE. Czyli to co teraz wykorzystuje to zużycie w ramach wszystkich zasiegów. To w sumie nie byłoby tak źle. Choć w salonie jasno powiedzieli, że w ramach promocji Nielimitowane połączenia LTE przez 3 miesiące za darmo.
Sprawdź w innych godzinach. U mnie zdarza się czsami transfer nawet ok 45 Mb/s...Na innym urządzeniu (airbox z Free Net LTE) średnią mam ok 40 Mb/s. Tak jak wspomniałem, uzależnione to jest od obciążenia BTS-a...pozostałe niejasności wyjaśnił już @Piotrekk85 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z prędkością LTE i pakietem danych
Witam
Według mnie Twoje 15Mb/s to nie najgorsze osiągi. U mnie osiągi są w granicach ok 20Mb/s...
Wszystko zależy od obciążenia BTS-a. Co do wykorzystania pakietu, sprawdź wykorzystanie danych przez aplikacje w telefonie. Im nowszy telefon, tym więcej danych wykorzystuje...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
darmowe LTE jest po wykorzystaniu schodków, a nie równocześnie z pakietem danych
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli to normalne. Szkoda, że wcześniej tego nie ogarnąłem. Nie zmieniłbym sieci. Ale teraz to za późno. Przed przeniesieniem numeru miałem włożony starter Play. Prędkości w okolicach 60-70 Mb/s.
Myślałem, że w ramach promocji nie liczą mi transmisji w ramach LTE. Czyli to co teraz wykorzystuje to zużycie w ramach wszystkich zasiegów. To w sumie nie byłoby tak źle. Choć w salonie jasno powiedzieli, że w ramach promocji Nielimitowane połączenia LTE przez 3 miesiące za darmo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
JasiekPL napisał(-a):Czyli to normalne. Szkoda, że wcześniej tego nie ogarnąłem. Nie zmieniłbym sieci. Ale teraz to za późno. Przed przeniesieniem numeru miałem włożony starter Play. Prędkości w okolicach 60-70 Mb/s.
Sprawdź w innych godzinach. U mnie zdarza się czsami transfer nawet ok 45 Mb/s...Na innym urządzeniu (airbox z Free Net LTE) średnią mam ok 40 Mb/s. Tak jak wspomniałem, uzależnione to jest od obciążenia BTS-a...pozostałe niejasności wyjaśnił już @Piotrekk85 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli to co zużywam w tym momencie to jest w ramach wszystkich zasięgów? Więc takie zużycie z pakietów powinny być po 3 miesiącach? To by była dobra wiadomość. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry @JasiekPL,
Za każdym razem klikając w "rozwiązanie" ułatwiasz innym znalezienie najbardziej trafnej odpowiedzi. W związku z tym, zaznacz proszę z powyższych odpowiedzi jedną, która jest najbardziej trafną.
Pozdrawiam,
Rafał