Witam.
Dnia 14.11 chciałem zrealizować zamówienie na abonament dla firm + urządzenie.
Wszystko wypełniłem tak jak należy i nie było żadnych błędów. Zlecenie zostało przyjęte więc czekałem na dalsze informacje. Otrzymałem maila typu:
Powód dla którego nie możemy zrealizować zamówienia dla tych produktów
Podane w zamówieniu dane są nieprawidłowe. Nie masz możliwości zakupu oferty abonamentowej. Skontaktuj się z infolinią 801 234 567
Było to dla mnie dosyć dziwne, bo wszystko na pewno zostało dobrze wpisane i nic nie zostało podkreślone na czerwono. Stwierdziłem, że spróbuję jeszcze raz zlecić takie zamówienie.
Wszystko wpisałem, właściwie większość skopiowałem ze strony CEIDG aby uniknąć błędu. Miasto i ulice wybrałem z podpowiedzi aby również wszystko było na pewno w porządku.
Doszedłem do ostatniego szczebla zamówienia i ku mojemu zdziwieniu otrzymałem następujący komunikat:
Nie byłem w stanie już nic więcej zrobić bo taki komunikat towarzyszy mi już od piątku i nie jestem w stanie niczego zrobić. Sprawdzałem dane milion razy, zmieniałem przeglądarki i nic. Nic nie jest podkreślone, wszystko jest na zielono.
Zadzwoniłem w piątek na infolinię aby złożyć zamówienie telefonicznie. Po "krótkiej" rozmowie Pan stwierdził, że zamówienie zostało złożone i mam czekać i że może to potrwać do 12h. Tak więc czekałem i nie mam nadal żadnej informacji. Dzwoniłem na infolinię jakieś 3-4 razy i jedyne co jestem w stanie się dowiedzieć to to, że zamówienia nie ma jeszcze w systemie i chyba jest nadal realizowane.
Ręce opadają i już dawno bym zrezygnował z tej sieci, ale tutaj jest najkorzystniejsza oferta.
Niestety jeśli nie będę w stanie tego rozwiązać, to będę musiał iść gdzie indziej.
Pozdrawiam.
Firmę założyłem 18 lipca tego roku, więc nie ma takiej możliwości.
Dodało się coś pusto. Mógłbyś jeszcze raz napisać lub edytować wpis?
Edit: jeśli to nowa firma, więc pewnie jesteś czysty w BIG czy BIK. Trzeba zgłaszać do skutku na BOK ale najlepiej jako formalna reklamacja.
Nic jeszcze nie brałem na firmę, miała to być pierwsza usługa. We wszystkich sieciach nie mam żadnych zadłużeń. Mam prywatny numer mix w Play i to już od dobrych 10 lat (wszystkie umowy zostały spłacone i obecna jest płacona na bieżąco), w T-Mobile mam internet, również umowa płacona na bieżąco i w sumie już się kończy (zostało ok 3-4msc. W Orange nigdy nic nie miałem, poza numerem na kartę,
Nie rozumiem dlaczego mam z tym taki problem. Najśmieszniejsze jest to, że nawet Ci wszyscy konsultanci nie są w stanie mi pomóc.
@Thomstiaa nowa umowa ma być z telefonem? Ile numerów próbowałeś zamówić?
Edit: Doczytałem, że z telefonem. Jeżeli można wiedzieć jaki telefon?
@Thomstia może być tak, że działalność jest za krótko i jesteś przed 30 rokiem życia (?) i z racji klasy telefonu wymagany jest depozyt...
@RaDo_sny no jest to dla mnie oczywiste, aczkolwiek dlaczego nie dostałem żadnego komunikatu na ten temat, tylko ten kit z niepoprawnymi danymi? Jednorazowo chciałem zapłacić prawie 700zł tak jak to było w umowie i nie widzę w tym żadnego problemu.
@Thomstiabraku konkretnej informacji jest słaby. Natomiast czym innym jest pierwsza wpłata za Iphona a czym innym depozyt czy też kaucja. Jeżeli masz możliwość podejdź do jakiegoś salonu wtedy spróbują wprowadzić to co byś chciał i dostaniesz od razu info co może być powodem braku realizacji.