- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam wszystkich.
Od wczoraj nie dochodzą żadne SMS-y do mojej kobiety. Jest ona w sieci PLAY. Problem jest jedynie z moim numerem, od numerów z ORANGE czy od innych operatorów wiadomości dochodzą. Wcześniej również nie dochodził, ale bywało to bardzo rzadko, sporadycznie. Wtedy ponowne wysłanie wiadomości rozwiązywało problem.
Natomiast teraz, nawet zmiana telefonu, ponowne uruchomienie telefonów nie rozwiązały problemu.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
MadsideMike napisał(-a):Dziewczyna ostatnio zmieniła numer jak i telefon. Natomiast ja postaram się to zrobić najwcześniej jak się da, chociaż wątpię aby miało to w jakikolwiek sposób rozwiązać problem.
Nie pierwsza taka sytuacja. Jak pamiętam, problem przeważnie tkwił w telefonie odbiorcy. Najprościej sprawdzicie to przekładając SIM do innych aparatów. Nie zaszkodzi też zgłoszenie do operatora o występującym problemie, może jakaś blokada na numerze się włączyła.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z SMS-ami
MadsideMike napisał(-a):Witam wszystkich.
Od wczoraj nie dochodzą żadne SMS-y do mojej kobiety. Jest ona w sieci PLAY. Problem jest jedynie z moim numerem, od numerów z ORANGE czy od innych operatorów wiadomości dochodzą. Wcześniej również nie dochodził, ale bywało to bardzo rzadko, sporadycznie. Wtedy ponowne wysłanie wiadomości rozwiązywało problem.
Natomiast teraz, nawet zmiana telefonu, ponowne uruchomienie telefonów nie rozwiązały problemu.
Oboje sprawdzaliście karty w innych telefonach ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z SMS-ami
Dziewczyna ostatnio zmieniła numer jak i telefon. Natomiast ja postaram się to zrobić najwcześniej jak się da, chociaż wątpię aby miało to w jakikolwiek sposób rozwiązać problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
MadsideMike napisał(-a):Dziewczyna ostatnio zmieniła numer jak i telefon. Natomiast ja postaram się to zrobić najwcześniej jak się da, chociaż wątpię aby miało to w jakikolwiek sposób rozwiązać problem.
Nie pierwsza taka sytuacja. Jak pamiętam, problem przeważnie tkwił w telefonie odbiorcy. Najprościej sprawdzicie to przekładając SIM do innych aparatów. Nie zaszkodzi też zgłoszenie do operatora o występującym problemie, może jakaś blokada na numerze się włączyła.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z SMS-ami
Zadziałało przeniesienie mojej karty do innego telefonu. Wróciłem do swojego modelu i problem uważam za rozwiązany. Czy to może oznaczać, że mogą to być problemy z moim obecnym telefonem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z SMS-ami
MadsideMike napisał(-a):Zadziałało przeniesienie mojej karty do innego telefonu. Wróciłem do swojego modelu i problem uważam za rozwiązany. Czy to może oznaczać, że mogą to być problemy z moim obecnym telefonem?
Najprawdopodobniej. Jeśli problem będzie się powtarzał zrób reset telefonu do ustawień fabrycznych, oczywiście robiąc kopię danych.